Három éremmel kezdett a magyar csapat a kerekesszékes vívó-Eb-n

Veres Amarilla, vívás
Három éremmel kezdett a magyar csapat a kerekesszékes vívó-Eb-n
Vágólapra másolva!
Mező Boglárka a női kard B kategóriájának egyéni versenyében ezüstérmet nyert, míg Osváth Richárd férfi tőr, Veres Amarilla pedig női párbajtőr A kategóriában bronzot szerzett az olaszországi Terniben zajló kerekesszékes vívó Európa-bajnokság keddi nyitónapján.

Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány tájékoztatása szerint Mező mindenkit meglepett teljesítményével. A csoportból három győzelemmel és két vereséggel került a főtáblára, amelyen előbb két ukránt győzött le, majd az elődöntőben a világranglista-vezető grúz Irma Kecurijanit verte 15-13-ra. A fináléban aztán a szintén ukrán Olena Fedotával már nem bírt, így ezüstérmesként zárt.

Férfi tőrben Osváth Richárd esélyeshez méltóan menetelt a legjobb négyig. A csoportban nem veszített asszót, majd a kieséses szakaszban is sima győzelmeket aratott. A négy között aztán 8-3-ra is vezetett, ám az orosz Fegyajev változtatott addigi taktikáján, amelyre a magyar nem tudott reagálni, és kikapott, amivel harmadik lett.

Női párbajtőrben Veres Amarilla a világbajnoki címvédő Krajnyák Zsuzsannával került össze a negyeddöntőben, és 15-12-re győzött. Az elődöntőben viszont 15-10-re kikapott az orosz Julija Majától.