Vágólapra másolva!
December elsején lép a kötelek közé profi nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés keretében az amerikai Deontay Wilder és a brit Tyson Fury.

Az időpontról pénteken született megállapodás, arról azonban nem szólt a szombati bejelentés, hogy hol rendezik meg a Boksz Világtanács (WBC) jelenleg Wilder által birtokolt övéért kiírt összecsapást - tudatta a boxingScene.com szakportál, amely a Los Angeles-i Staples Centert említi várható színhelyként.

A 32 esztendős amerikai ökölvívó eddigi mind a 40 mérkőzését megnyerte, 39-et kiütéssel. A WBC-nél 2015 óta világbajnok, és titulusát eddig hét alkalommal védte meg. A 30 éves, korábbi világelső brit is veretlen még, eddigi mérlegén 27 győztes meccs szerepel, ebből 19 KO-val született, viszont legutóbb 2018 augusztusában lépett ringbe, amikor pontozással legyőzte az olasz Francesco Pianetát.

A mérkőzés után súlyos alkohol és drogproblémáiról, valamint elhatalmasodó depressziójáról szóltak a hírek. Fury a Vlagyimir Klicsko elleni győzelemmel megszerzett bajnoki öveiről is lemondott, majd a visszavonulását is bejelentette. Mindezek után idén tavasszal döntött úgy, hogy mégis visszatér a szorítóba.