Társoldalunk:

Póta Georgina elődöntős és már biztosan érmes női párosban

2018.09.22. 13:07

Póta Georgina és svéd játékostársa, Matilda Ekholm bejutott az elődöntőbe női párosban, így már biztosan érmet szerez az alicantei asztalitenisz Európa-bajnokságon.

Azt már a párosítás ismeretében tudni lehetett, hogy nagy csatára van kilátás a negyeddöntőben. Póta - aki 2008-ban Tóth Krisztinával lett a kontinens legjobbja - és Ekholm ugyanis első kiemeltként, a másik oldalon a német Sabine Winter pedig a szám kétszeres bajnokaként lépett asztalhoz, 2013-ban ugyancsak mostani párjával, Petrissa Soljával, két éve, Budapesten pedig Kristin Silbereisennel nyerte meg az Eb-t.

A délutáni (16.15 óra) elődöntőben a Sofia Polcanova, Jana Noszkova osztrák, cseh kettős lesz Póta és Ekholm ellenfele. A finálét vasárnap rendezik.

Párosban most jobban ment, mint egyesbenForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

Póta egyesben közben befejezte szereplését, miután a szombat déli nyolcaddöntőben négy szettben kikapott korábbi berlini klubtársától, a német Petrissa Soljától.

Az első két szettet villámgyorsan megnyerte a rendkívül taktikusan játszó, 24 éves Solja, aki remekül olvasta a 33 esztendős, nyolcadik helyen kiemelt Póta játékát, jól mozgatta riválisát, és nagyszerűen variálta az ütéseit. A magyar kissé egysíkúan játszott, s bár a harmadik és negyedik játszmában már jóval szorosabb csatára kényszerítette 15-ként rangsorolt vetélytársát, mindkétszer eljutott szettlabdákig is, végül nem sikerült szépítenie. Solja a negyedik felvonásban 8-10-ről fordítva háromszor is meccslabdához jutott, a harmadikat már sikerült értékesítenie.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):
női egyes, nyolcaddöntő:
Petrissa Solja (német, 15.)-Póta Georgina (8.) 4-0 (8, 5, 10, 12)
korábban:
női páros, negyeddöntő:
Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd, 1.)-Sabine Winter, Petrissa Solja (német, 7.) 4-3 (9, -7, 10, -5, 9, -10, 8)
később:
női páros, elődöntő:
Póta, Ekholm-Sofia Polcanova, Jana Noszkova (osztrák, orosz, 10.) 16.15