Anthony Joshua kíméletlenül kiütötte Alekszandr Povetkint

Horizontal
Russia's Alexander Povetkin (2nd L) falls backwards as Britain's Anthony Joshua (R) throws a punch to knock him to the canvas in the 7th round during their boxing world Heavyweight title fight at Wembley Stadium in north west London on September 22, 2018. Britain's Anthony Joshua retained his International Boxing Federation, World Boxing Association and World Boxing Organisation heavyweight titles with a seventh-round stoppage of Alexander Povetkin at London's Wembley Stadium on September 22, 2018. / AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
Vágólapra másolva!
Úgy tűnt, összejöhet a trónfosztás az orosz Alekszandr Povetkin számára Anthony Joshua ellen nehézsúlyban, de a britnek elég volt egyetlen ritmusváltás ahhoz, hogy végül kiütéssel megvédje címeit hazai pályán. A profiboksz.hu összefoglalója.

Szombaton éjszaka a híres londoni Wembley stadionban, 80 ezer néző előtt lépett kötelek közé a WBO, WBA, IBF, IBO nehézsúlyú világbajnok angol Anthony Joshua, a 28 éves öklöző kihívója pedig az orosz Alekszandr Povetkin volt. Ugyan a papírforma a világelső sikerét jósolta, de a szakértők nagy része egyáltalán nem írta le a 39 éves Povetkint, aki brit riválisához hasonlóan amatőrként felállhatott az olimpiai dobogó legfelső fokára, 2005-ben indult profi karrierje során pedig csak Vlagyimir Klicsko ellen kapitulált, ott is pontozással.

Joshua (jobbra) a hetedik menetben indult be Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az összecsapás a vártnál is nehezebben indult Joshua számára, miután Povetkin bátor, támadó felfogású boksszal lepte meg a világbajnokot. A veretlen angol sportoló nehezen találta a ritmust és az ütőtávot, miközben a sokat dolgozó, gyakorta pontos akciókat vezető orosz kihívó régen látott jó formában bokszolt.

A mérkőzés első félidejének végéhez, azaz a 6. menethez közeledve egyáltalán nem tűnt elképzelhetetlennek a trónfosztás lehetősége, azonban a 7. felvonásban fordulat következett be.

Joshua támadásba lendült, és egy kemény, fejre mért akcióval leütötte a lassulni látszó Povetkint. Az orosz bunyós a ringkötelek alá esett, és csak nagy nehézségek árán tudott felállni. A szédült kihívót a számolás után azonnal lerohanta a címvédő, majd újabb pontos találattal ismét padlóra küldte, a vezetőbíró pedig leléptette az orosz öklözőt, és kihirdette Joshua győzelmét (TKO).