Vágólapra másolva!
A 81 kilogrammos Ungvári Attila egy vereséggel búcsúzott vasárnap az olimpiai kvalifikációs bakui cselgáncs-világbajnokságon.

A versenynap egyetlen magyarjának sokáig kellett várnia a fellépésére, mivel a tabella aljára került, és az 1-es tatami 16. mérkőzésére írták ki Muki Szagi ellen. Az izraeli két Európa-bajnoki címmel büszkélkedhet, az egyiket az idén odahaza Tel-Avivban, míg a másikat Bakuban szerezte 2015-ben.
A Karvalynak becézett Ungvári fivérrel még nem találkozott, bátyjával, Miklóssal viszont 1/1-re állt a győzelmi mérlege.

Ungvári Attila hosszabbításban kapott ki Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az Eb-bronzérmes Ungvári Attilának ugyancsak kellemes emlékei lehettek az azeri fővárosról, mivel a 2011-es Mesterek Tornáján itt állhatott fel a dobogó alsó fokára.
A 64 között zajló meccs alapidejében a ceglédi dzsúdóst és ellenfelét is kétszer intették, majd az aranypontig tartó hosszabbítás 52. másodpercében Muki egy válldobásra kapott ipponnal véget vetett a küzdelemnek.

- értékelt a 29 éves Ungvári az MTI-nek. "Próbáltam aktívnak mutatkozni, mozgatni őt, de a végén ráléptem erre a dobásra. Ezt nagyon jól csinálja az izraeli, fel is készített rá az edzőm, egy pillanatra kikapcsolt az agyam" - tette hozzá.
Ezzel a magyarok számára véget ért a vasárnapi program, a vb hétfői versenynapján 90 kilogrammban Tóth Krisztián, míg 70 kilóban Gercsák Szabina és Lőrinc Renáta lép tatamira Bakuban.