Versenyt nevezhetnek el Kulcsár Győzőről

Kulcsár Győző
Budapest, 2017. március 6. Kulcsár Győző négyszeres olimpiai és háromszoros világbajnok vívó, mesteredző, sportvezető, a Nemzet Sportolója a Vasas Pasaréti Sportcentrumában 2017. március 6-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Rangos versenyt nevezhetnek el a jövőben a csütörtökön, hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőrözőről.

Többek között erről beszélt Boczkó Gábor, a Magyar Vívó Szövetség sportigazgatója, a Nemzet Sportolójának egykori tanítványa vasárnap az M1 aktuális csatornán. "Szeretnénk továbbvinni a nevét, a következő generációknak is tudniuk kell, ki volt ő" - nyilatkozta a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes Boczkó, akinek hét éven át volt a mestere Kulcsár Győző.

Kulcsár Győző 77 éves korában hunyt el Forrás: MTI/Illyés Tibor

"A párbajtőr úgy szólt a kezében, mint egy hegedű, olyan finom mozdulatai voltak. Az iskolában pedig ezt átadta nekünk kemény fizikai munkával, aztán amihez hozzányúlt, arannyá változott" - mondta Boczkó.

Kulcsár Győző az 1964-es, az 1968-as és az 1972-es ötkarikás játékokon csapatban szerzett aranyérmet, Mexikóvárosban egyéniben is diadalmaskodott.
Tanítványai közül Nagy Tímea és Szász Emese is olimpiai bajnok lett.