2019-ben ismét Szombathelyen rendezik a torna-vk egyik versenyét

Baku 2015 - 1st European Games 1st European Games Baku 2015 Baku 2015 European Games Women's Individual All-Around Baku Azerbaijan SQUARE FORMAT
Böczögő Dorina a rutint fogja képviselni a tornacsapatban
Vágólapra másolva!
Jövőre ismét Szombathelyen rendezik a tornászok világkupa-sorozatának egyik versenyét - jelentette be a magyar szövetség (MATSZ) elnöke hétfőn.

"Jövőre ismét ugyanitt találkozunk, hiszen megkaptuk a nemzetközi szövetségtől a challenge világkupaverseny rendezési jogát a 2019-es esztendőre is, és újfent Szombathely lesz a házigazda" - közölte Magyar Zoltán.

Az előzetes versenynaptár szerint jövőre szeptember 6-tól 8-ig tart majd a viadal, amely az október elején kezdődő stuttgarti világbajnokság egyik fontos felkészülési állomása lesz.

Böczögő Dorina jövőre is szerepelhet hazai pályán Forrás: Anadolu Agency/2015 Anadolu Agency/Cem Oksuz

Az idei versenyen Kovács Zsófia gerendán, Böczögő Dorina talajon aranyérmet nyert, Vecsernyés Dávid nyújtón ezüstérmes lett, Boncsér Krisztián talajon a negyedik helyen végzett a magyarok közül. A MATSZ elnöke kiemelte, elégedett a versenyzők teljesítményével.

"A magyarok kitettek magukért. Bízom benne, hogy ez a kiváló forma kitart október végéig, a világbajnokságig. Mindig nagy öröm idejönni, ebbe a gyönyörű városba, és megrendezni egy ilyen színvonalas nemzetközi versenyt. Nagyon fontos számunkra, hogy ezzel a szombathelyi műhelyt is tudjuk támogatni" - nyilatkozta Magyar Zoltán.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke úgy fogalmazott: a szombathelyi verseny a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak is megfelel.