Társoldalunk:

Minden készen áll a valaha volt legnagyobb birkózó-vb-re

2018.10.16. 14:44

Már több külföldi delegáció megérkezett a budapesti birkózó-világbajnokságra. A szervező bizottság az utolsó simításokat végzi, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnöke, Nenad Lalovic pedig kedden érkezik Budapestre.

Lassan minden a helyére kerül, célegyenesbe fordulnak a 2018-as birkózó-világbajnokságot előkészítő munkálatok.

Több delegáció már napok óta Budapesten, illetve Tatán tartózkodik, százan vesznek részt abban a felzárkóztató programban, amelyet a nemzetközi szövetség azért indított el, hogy a sportág szempontjából fejlődő országokban minél népszerűbbé tegye a birkózást" – mondta Bacsa Péter, a magyar szövetség ügyvezető alelnöke.

A látvány és az izgalom egyaránt garantált lesz a budapesti birkózó-világbajnokságonForrás: budapestwrestling2018.com

A sportvezető hozzátette: 114 országból érkeznek Budapestre versenyzők és sportdiplomaták. „Kedden érkezik a nemzetközi szövetség elnöke, Nenad Lalovic, 19-én pedig Budapest ad otthont az UWW Kongresszusnak" – sorolta a szervező bizottság ügyvezetője.

Minden idők legnagyobb birkózó-világbajnoksága október 20-án kezdődik és 28-ig tart. A Papp László Sportarénában megrendezendő vébé a szabadfogásúakkal kezdődik, majd a nők következnek, végül a kötöttfogásúakkal zárul a program.