Vágólapra másolva!
Kis Máté hivatásos karrierje eddigi legfontosabb mérkőzésére készül a Felix Promotion november 17-i aradi gáláján. A szegedi bunyós először lép ringben új súlycsoportjában, ráadásul mindjárt nemzetközi övért bokszolhat, és először kóstolhat bele egy külföldi gála légkörébe is. Persze, aki kicsit is ismeri, az pontosan tudja, hogy ezektől a kihívásoktól egyáltalán nem fog megijedni.

Az elmúlt egy évben többször is leírhattuk, hogy Kis Máté (12 győzelem, 2 döntetlen) élete legfontosabb összecsapására készül. Először akkor, amikor szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt (2017. november 10-én) a Szegeden rendőrként dolgozó bokszoló összemérte erejét a félnehézsúly akkori legjobb magyar képviselőjével, a volt WBO Európa bajnokával, Baranyi Richárddal. Nem Kist tartották a meccs esélyesének, hanem a nála jóval rutinosabb, rangos nemzetközi gálákon bajnoki övekért kötelek közé lépő Baranyit. Ő azonban rácáfolt a tamáskodókra, és végig egyértelmű fölényben bokszolva kiütéssel nyerte meg a magyar bajnoki címért kiírt mérkőzést a nyolcadik menetben.

Baranyi Richárd másodszori legyőzése után már a bajnoki öv is felkerült Kis Máté derekára Forrás: Polyak Attila

Legközelebb akkor írhattuk le a „pályafutása legfontosabb mérkőzése" összetételt, amikor idén szeptemberben sor került a Baranyi elleni visszavágóra. A két remek félnehézsúlyú ezúttal sokkal kiegyenlítettebb küzdelmet vívott, de Kis akkor is nyert. Baranyi a kilencedik menet elején feladta ellene a meccset.

Most pedig itt az újabb, és egy minden korábbinál nagyobb kihívás. Új súlycsoportban, nagyközépsúlyban, először bokszolhat külföldi közönség előtt, miután a sikeres tavaszi nagyváradi rendezvény után a Felix Promotion International visszatér Erdélybe, ezúttal Aradra, és mindjárt egy nemzetközi öv lesz a tét.

„Mindig nagy lelkesedéssel, és erőbedobással készülök az összes mérkőzésemre, de hazudnék, ha azt állítanám, hogy az aradi küzdelem ugyanolyan, mint az eddigiek. Egy újabb lépcsőfok, és egy hatalmas lehetőség számomra! Úgy érzem, hogy ezen a mérkőzésen n

Mindig is erre vágytam, és nem engedem meg magamnak, hogy elszalasszam ezt az esélyt!" – olvasható Kis Máté nyilatkozata az első számú hazai promóció honlapján.

A szóban forgó cím a Bokszvilágszervezet (WBO) nagyközépsúlyú Interkontinentális bajnoki öve, az ellenfél pedig a meglehetősen rutinos,

volt amatőr finn bajnok és válogatott, 34 éves Timo Laine

(23 győzelem, 10 vereség) lesz, aki hazája félnehézsúlyú hivatásos bajnoka, de bokszolt már a WBA nemzetközi bajnoki övéért is.

Nem becsülhetik le egymást a harcosok Forrás: Felix Promotion

„Kemény ellenféllel számolok, és tudom, hogy ő is meg akarja nyerni ezt a WBO-övet. De nem akarhatja annyira, mint én, és nem is engedem meg neki, hogy győztesen távozzon a szorítóból" – fogadkozott Kis Máté, aki elárulta, azért nem teljesen ismeretlen terep a számára a nagyközépsúly, korábban már kipróbálta itt magát és úgy érzi, magasságához és ütőerejéhez jobban passzol a 76, 2 kilós kategória, mint a félnehézsúly.

„A felkészülés célegyenesében vagyunk, már csak a súlyhatár tetejét kell precízen belőni, de nem lesz vele gond. Egyszer-kétszer már kipróbáltam magam ebben a súlycsoportban, tudom, hogy mit kell tennem, hogy ne legyen ezzel gond. Azóta ráadásul sokkal tudatosabb lettem, remek diétát állítottunk össze,

Ennek köszönhetően megmaradt a dinamikám és az ütőerőm is, ami nagyon fontos lesz szombat este" – mondta el a magyar bajnok az Origónak.

Kis Máté szeptember 14-én bokszolt legutóbb, amikor újra legyőzte Baranyi Richárdot, azazb lendületből megy Aradra, és nemhogy nem fáradt el a pörgésben, de még élvezi is, hiszen pontosan tudja, milyen nagy lehetőség előtt áll.

„Nagyon örülök, hogy így alakult. A szeptemberi címmérkőzés előtt nyolc hetet készültem, aztán jött egy hét pihenő, majd kezdtük az újabb felkészülést, de egy pillanatig sem éreztem, hogy belefáradtam, vagy belefásultam volna a munkába. Éles vagyok, és alig várom az első gongszót.

– jelentette ki határozottan.

A közel 2500 néző befogadására alkalmas aradi Sala Polivalentában megrendezésre kerülő eseményen még egy nemzetközi bajnoki címmérkőzést is láthat majd a sportcsarnokba kilátogató publikum: a helyi Flavius Biea (15 győzelem, 1 vereség) váltósúlyban küzd meg a venezuelai Yeison González (11 győzelem, 1 vereség) ellen.

Aki szereti a jóféle bokszot, az nem fog csalódni Forrás: Felix Promotion

Az aradi eseményen kötelek közé lép még Egedi Renató, Kispál Zoltán, Cezar Juratoni és DavidBuciuc is. A Felix Promotion International november 17-i rendezvényét Magyarországon a közszolgálati M4 Sport csatorna sugározza élőben 21:45-től, míg Romániában előreláthatólag a DigiSport közvetíti az eseményt.

További információkért, beleértve a jegyvásárlással kapcsolatos részleteket, látogassanak el a www.felixpromotion.com honlapra, az exkluzív videós tartalmakért pedig csatlakozzanak az iroda Facebook-oldalához.