Babos továbbra sem tervezi az indulást a februári budapesti WTA-versenyen

TENNIS - US OPEN 2018 - WOMEN 2018 CHELEM COURT GRAND GRAND SLAM ITF NEW YORK CITY NEW-YORK OPEN SLAM SPORT TENNIS US US OPEN USA Women WTA, Babos Tímea
Babos nélkül a budapesti WTA-verseny csak egy családi rendezvény
Vágólapra másolva!
Babos Tímea 2019-es versenynaptárából kiderül, továbbra sem tervezi az indulást a februári budapesti WTA-versenyen, helyette az ezzel azonos időben zajló Dubai Premiertornán állhat rajthoz. A Bors információja szerint még korai elkönyvelni a legjobb magyar teniszező távolmaradását. Igaz, Babos visszatéréséhez az kellene, hogy lecserélődjön a teniszszövetség elnöksége.

Továbbra sincs béke Babos Tímea és Fucsovics Márton, valamint a Magyar Tenisz Szövetség között, és ez a két teniszező jövő évi versenyprogramjára is hatással van. A Nemzeti Sport megtudta, hogy a 2019. február 18–24. között Budapesten megrendezésre kerülő WTA-torna helyett Babos Dubajban tervez indulni, és gyanítható, hogy Fucsovics sem kíván itthon versenyezni.

„Ez még nem egy végleges program.

A versenyekre öt héttel a kezdési dátumok előtt lehet nevezni. Még van idő, és Timi semmitől sem zárkózik el. Ha addig javulna a helyzet, elindul a budapesti tornán, de erre jelenleg nem sok minden utal” – mondta a Borsnak Babos menedzsere.

Babos nélkül a budapesti WTA-verseny csak egy családi rendezvény Forrás: DPPI/Rob Prange

Egy, a játékosokhoz közel álló, neve elhallgatását kérő barát hozzátette, addig tart a bojkott, amíg nem cserélődik ki a szövetség vezetősége.

A budapesti WTA-verseny összdíjazása például 250 ezer dollár (72 millió Ft), ha pedig hozzáveszünk minden további járulékos költséget, a végösszeg hat-hétszázmillió forintra is rúghat. Jegyeladás hiányában pedig nehezen elképzelhető, hogy ennek a hatalmas összegnek akár csak egy kis része is visszatérülne” – mondta az informátor.