Jól haladnak a tokiói olimpia előkészületei

Olympic Games Tokyo 2020 Sports Olympics
05.09.2018, Tokyo, Japan: The construction site for the Olympic Village, the athletes' village for the Summer Olympics Tokyo 2020, was presented to the international media just two years before the next Games. The ultra-modern Tokyo Bay Zone will be the centre of the summer games. Medals are awarded in 33 sports, plus baseball/softball, karate, skateboard, sport climbing and surfing. Photo: Michael Kappeler/dpa
Vágólapra másolva!
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke elragadtatva beszélt a 2020-as tokiói olimpia előkészületeiről a japán fővárosban.

- mondta szerdán a német sportvezető, aki a NOB végrehajtó bizottságának ülésére, illetve a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) közgyűlésére érkezett a szigetországi metropoliszba.

"Nem emlékszem olyan rendező városra, mely ilyen jól állt volna a felkészülés ezen szakaszában."


A tokiói szervezőknek több nehézséggel is meg kellett küzdeniük az elmúlt években, többször komoly költségcsökkentést hajtottak végre, az Olimpiai Stadion terveit is megváltoztatták kényszerűségből és a játékok logóját is átterveztették.

Az olimpiai falu építése is szépen halad Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Michael Kappeler

A legutóbbi, tavaly decemberben végrehajtott költségcsökkentés óta viszont nyugodt körülmények között zajlanak az előkészületek. Az egyedüli komoly kihívást a versenyek nyári időpontja jelenti, mivel a városban idén júliusban rekkenő hőség volt, 41,1 Celsius fokot is mértek, márpedig az olimpia 2020. július 24-én veszi majd kezdetét.

Bach ugyanakkor szerdán úgy nyilatkozott, nem aggódik emiatt. Mint jelezte, már felállítottak egy speciális munkacsoportot, melyben orvosok is dolgoznak, s ez javaslatokat tesz majd a helyzet megfelelő kezelésére.