Vágólapra másolva!

Új sportág született Magyarországon, a teqis

A Teqball csapata újra nagyot álmodott, és megalkotta a Teqis-t, azaz a Teqball asztalon játszható tenisz jellegű játékot. A játék megszületése után azonnal a kezdeményezés mellé állt több lelkes sportbarát.

A teqis kiválóan fejleszti az ütéstechnikát és a koncentrációs készséget, továbbá rendkívül látványos labdamenetekre ad lehetőséget. A teniszezők számára edzések kiegészítésére is alkalmas, de önálló sportágként debütált a hétvégén. Az ötletgazdák, hisznek benne, hogy rövid időn belül már a legnagyobb teniszcsillagok, mint Djokovic, Federer, Nadal vagy Zverev is a Teqis elkötelezett hívei lesznek.

A hétvégén számos hazai sportújságíró, médiaszemélyiség és híresség részvételével rendezték meg az első magyarországi Teqis Közéleti és Média-kupát, amelyen több neves hazai sportoló is részt vett, mint például Köves Gábor, a Magyar Davis-kupa válogatott szövetségi kapitánya, Fodor Rajmund kétszeres olimpiai és világbajnok vízilabdázó, és Dr. Nébald György olimpiai bajnok kardvívó is.

A verseny győztese végül Murányi Domonkos, a Nemzeti Sport újságírója lett, a második helyen Szendrei Dániel volt öttusázó végzett, míg a dobogó harmadik fokára Mészöly Géza, egykori válogatott labdarúgó állhatott fel.