Váratlanul meghalt a korábbi profi ökölvívó világbajnok

BOXING-GERMANY-RUSSIA-BEYER-MAHMUDOV SQUARE FORMAT
Germany's Markus Beyer celebrates winning the fight against Russia's Murat Mahmudov on March 14, 2007 at the Zenith-Kulturhalle in the southern German city of Munich. Beyer won the eight-round bout on points. AFP PHOTO DDP/ OLIVER LANG GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
47 éves korában, családjának közlése szerint rövid lefolyású, súlyos betegségben meghalt a korábbi nagyközépsúlyú világbajnok, Markus Beyer.

A német ökölvívó a 2003-ban szerezte meg a WBC 168 fontos bajnoki címét Eric Lucas legyőzésévél, és olyan bokszolókkal szemben védte meg az övet (néha véleményesen), mint Danny Green, Omar Sheika, vagy Sakio Bika, írja a Profiboksz.hu.

Markus Beyer (szemben) 2007-ben az orosz Murat Mahmudov elleni mérkőzésen Forrás: ddp images/AFP/Oliver Lang

Szerencsétlenségére 2006 októberében a veretlen dán Mikkel Kesslerrel hozta össze a sors, akinek nem okozott sok nehézséget a német címvédő és kiütéssel hódította el Beyertől a zöld övet. A németek legendája ezt követően, 2008-ban vívott még egy győztes búcsúmeccset, de visszavonulása után sem köszönt el a szorító világától, szakkommentátorként dolgozott az egyik német televíziós társaságnak.