Hosszú Katinka világbajnok!

HOSSZÚ Katinka
Hangcsou, 2018. december 11. Hosszú Katinka a 400 méter vegyesúszás döntőjében nyert aranyérmével a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon 2018. december 11-én. MTI/EPA/Roman Pilipej
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka aranyérmet nyert a Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság keddi nyitónapján, miután magabiztosan győzött 400 méter vegyesen.

Nem indult jól a nyitónap, hiszen a magyar versenyzők közül egyedül Hosszú Katinka jutott tovább az előfutamokból, 400 vegyesen a legjobb idővel kvalifikálta magát a fináléba, ahol toronymagas esélyesként és címvédőként ugorhatott medencébe.

A 14-szeres rövidpályás világbajnok Hosszú rendkívül erősen kezdett, már az első fordulónál egy testhosszal vezetett, és végig a világcsúcs-részidő körül tempózott. 200 méternél 0.76 századdal volt jobb az ideje a csúcstartó Mireia Belmonte Garcíanál, aranyérmét pedig senki és semmi nem veszélyeztette, csak az idő volt a kérdés, a helyezés nem.

Végül az idei legjobbjával, 04:21:40-el csapott a célba, több mint 4,5 mp-cel megelőzve a második francia riválisát.

Hosszú Katinka első világbajnoki aranyérmét szerezte, amióta új edzőjével, Petrov Árpáddal dolgozik.

Az Iron Lady a döntő után szűk 20 perccel később ismét vízbe ugrott, a 100 méter hát elődöntőjének második futamában volt érdekelt. Összesítésben végül a harmadik idővel jutott a szerdai döntőbe.

Hosszú Katinka így értékelt az M4Sportnak: