Vágólapra másolva!
Azzal, hogy Hosszú Katinka négy aranyérmet nyert a kínai rövidpályás úszó-vb-n, az is eldőlt, hogy 2018-ban ő lett a világ legjobb úszónője a kínai rövidpályás vb-n. Az is nyilvánosságra került, hogy Hosszú Katinka 54 ezer dollárt keresett ezen a világbajnokságon.

Az elismerést vasárnap, magyar idő szerint kora délután veheti majd át a magyar sportoló a FINA szokásos év végi rendezvényén.

Kiderült az is, hogy Hosszú Katinka 54 ezer dollárt keresett

a kínai Hangcsouban rendezett rövidpályás úszó-világbajnokságon.

A háromszoros olimpiai bajnok a keddi nyitónapon 400 méter vegyesen, szerdán 200 méter pillangón védte meg címét, valamint 100 méter háton lett második, pénteken 100 méter vegyesen, szombaton pedig 200 méter vegyesen nyert. A győzelmekért egyenként tízezer dollárral gazdagodik, míg a második helyért nyolcezret kap, ezen kívül a 200 méter háton szerzett negyedik helye további hatezret ér.

Bernek Péter ugyancsak hatezer dollárt kap a 400 méter vegyesen elért negyedik helyért, míg a mögötte ötödik Gyurta Gergely ötezret kap.

A világbajnokságon 2,07 millió dollárt osztott szét a FINA.

Kalmár Ákos hetedik lett 1500 méter gyorson a kínai Hangcsouban rendezett rövidpályás úszó-világbajnokság vasárnapi zárónapján. A 18 éves magyar versenyző a szombati előfutamból egyéni csúcsát több mint hét másodperccel megjavítva (14:31.94) jutott a fináléba.

A döntőben Kalmár a táv elején szinte lemásolta egy nappal korábbi teljesítményét, ötszáz méter után nyolc századdal volt rosszabb az ideje az előfutamhoz képest, ezzel a nyolcadik helyen haladt. Egy kilométernél másfél másodpercre nőtt a hátránya előző napi idejéhez képest, azonban az amerikai Zane Grothe mellett elment, és a hetedik helyre jött fel.

Kalmár a végére „egyedül maradt”, ugyanis a hatodiktól messze volt, a nyolcadik pedig leszakadt tőle, s végül 14:35.94-es idővel csapott célba.

Kalmár Ákos háromezer dollárral gazdagodik az 1500 méter gyorson szerzett hetedik helyével.