Kozák Danuta elképesztő visszatérése után tudja, jövőre nehezebb dolga lesz

Kozák Danuta, Kajak
Kozák Danutát választották az év legjobb női kajakosának az év sportolójának
Vágólapra másolva!
Az év legjobb kajakosának megválasztott, ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta a téli felkészülés közepén jár, később Dél-Afrikába utazik majd edzőtáborba. A sportoló azt mondta: az idei sikerek után jövőre valószínűleg sokkal nehezebb lesz versenyeznie.

Az UTE 31 éves kajakosa tavaly adott életet kislányának, majd idei visszatérő évében fantasztikus teljesítményt nyújtott: előbb két aranyat és egy ezüstöt szerzett a belgrádi kontinensviadalon, majd triplázott a portugáliai világbajnokságon. Ráadásul mindegyik érmét olimpiai számban nyerte.

Kozák Danutát választották az év legjobb női kajakosának Forrás: Szalmás Péter/Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Elmondása szerint a kiváló szereplése annak is volt köszönhető, hogy teher nélkül versenyezhetett.

"Persze volt rajtam nyomás, mert korábban is voltak eredményeim, de a kihagyás után úgy tértem vissza, hogy nem voltak komoly elvárások velem szemben.

- idézte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapja Kozák Danutát, akinek már kislányára, Zorára is figyelnie kell a felkészülés és a versenyidőszak alatt.

Kozák Danuta az év legjobbja, kiemelkedő évet zárt a magyar kajak-kenu

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a portugáliai világbajnokságon háromszoros aranyérmes Kozák Danutát választotta az év legjobb női gyorsasági kajakosának. Az ünnepélyes keretek között megrendezett gálán átadták az év legjobbjainak járó díjakat, valamint Arany Érdemérmet vehetett át Füleky András, Sziklenka László és Kadler Gusztáv.

"Most a karácsonyi időszakot nem egyszerű összeegyeztetni, de Zora nagyon jól bírja.

Jelenleg a téli alapozás zajlik, futás, kondi, úszás, a szokásos kajak-kenus munkák, meleg égövi edzőtáborba pedig majd Dél-Afrikába utazom" - árulta el London és Rio bajnoka.

A jövő évi legfontosabb versenynek, az olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak Szeged ad majd otthont augusztusban.