Társoldalunk:

Súlyos sérülést szenvedett a magyar olimpikon

2019.01.15. 15:55

Szalagszakadást és meniszkusz sérülést szenvedett Kékesi Márton. A phjongcshangi téli olimpia legeredményesebb magyar alpesi sízője versenyzés közben esett el a zágrábi FIS szlalom futamon, ami után több hónapos kihagyás és rehabilitáció vár rá. Az orvosok később döntenek arról, mikor operálják meg a sérült szalagot.

A horvátországi Zágrábban rendezett FIS szlalom versenyen állt rajthoz Kékesi Márton hétfőn. A februári alpesi sí világbajnokságra készülő sportoló bukott a pályán, és elszakadt az elülső keresztszalagja, valamint a meniszkusza is kissé megsérült.

A kanyarban kilőtt a sím, vagyis a léc rugalmasságából adódóan előre dobott, és a súlypontom nagyon előre került. Ezáltal túlnyújtottam a térdem, és így érkeztem a talajra. Ez nagyon fájdalmas volt, ebben szakadhatott el a keresztszalagom. Utána elestem, aminek következtében a meniszkusz sérülhetett. Nem tudtam lábra állni, 8-10 percig nagyon fájt" - nyilatkozta Kékesi Márton a sérülés körülményeiről.

Kékesi Márton szalagszakadás miatt nem lehet ott a világbajnokságonForrás: skihungary.hu

Kékesi jelenleg egy grazi kórházban tartózkodik, ahol kedden az orvosával úgy döntöttek, hogy hat hét múlva egy kontroll vizsgálaton egyeztetnek az operációról. Ezt követően hosszú rehabilitációs időszakasz következik. A kórházi ágyáról még egy gondolatot fűzött a történtekhez:

„Mindent megteszek, hogy még erősebben térjek vissza, mert vissza fogok térni!"