Fájdalmak gyötrik, visszavonul az olimpiai bajnok magyar kajakos

Douchev-Janics Natasa rio 2016 olimpia
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Douchev-Janics Natasa a női kajak egyesek 200 méter méteres versenyének előfutamában a riói nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 15-én. A magyar kajakozó harmadikként ért célba, ezzel bejutott a középfutamba. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Elege van a folyamatos fájdalmakból a háromszoros olimpiai bajnok Dusev-Janics Natasának. Döntött: befejezi a kajakozást. Bár tavaly még válogatókon indult, és a jövő évi olimpiát is célul tűzte ki, minden bizonnyal visszavonul Janics. A másfél éve Kínában élő, jelenleg a helyi válogatottnál edzőként dolgozó olimpiai bajnok kajakosban a kínzó fájdalmak miatt fogalmazódott meg a döntés.

„Tavaly két válogató között kijött egy sérv a nyaki részen,

– mesélte a Bors beszámolója szerint a Kossuth rádió Sportvilág című magazinjában Natasa, akinek elege lett a szenvedésből. – Már a londoni olimpia előtt 3–4 hónapig húztam egy sérvet. Úgy indultam a vb-n is, hogy nagyon fájt, de szedtem rá gyógyszert, és világbajnok lettem.”

Janics hozzátette, ezt a korábbi deréksérvet megoperáltatta, azóta az nem fáj, de a nyaka miatt újra gyötrődik.

Douchev-Janics Natasa befejezi a sportolói pályafutását Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Két gerinccsigolya között nyomja az ideget, ami lebénítja az izmokat, és pihenni sem lehet tőle.

Nagyon sok a baj vele, elegem lett. Egyszer mindenkinél eljön a pillanat, amikor elég. Én pedig meguntam a fájdalmat”

– fogalmazott a kajakozó.

Amióta abbahagyta az edzést, jobban érzi magát, de leállása miatt az idei szegedi vb szóba sem jöhet, és mint mondta, ha szeretne valamit elérni az olimpián, ahhoz sem szabad sokat kihagyni.

„Nem a pénz, a siker, vagy a még több aranyérem miatt, hanem mert hiányozni fog. Szerettem versenyző lenni, de ezek a fájdalmak elvették a kedvem az egésztől” – zárta Janics.