Kozák Danuta korábbi edzőjével dolgozik a világbajnok kajakos

Takács Tamara
A 21 éves Takács Tamara 2017-ben hazai és nemzetközi szinten is tarolt
Vágólapra másolva!
Takács Tamara, a világ- és Európa-bajnok kajakozó új csoportban, új edzőtársakkal és szakemberrel készül a szezonra és az olimpiai kvalifikációs időszakra. A Vasas 22 éves versenyzője a jövőben Simon Miklós irányítása alatt dologozik.

A 2017-ben 500 egyesben Európa-bajnok, a négyes tagjaként Európa- és világbajnok Takács Tamara tavaly felemás szezont futott, de szép eredményekben így sem volt hiány. A belgrádi Európa-bajnokságon 1000 méteren ezüst-, 5000 méteren aranyérmet szerzett, az U23-as világbajnokságon 1000 méteren másodikként zárt, a királykategóriát, az 500 métert viszont megnyerte, éppen a születésnapján. Az országos bajnokságon is jutott neki arany, Medveczky Erika, Hagymási Réka és Pupp Noémi társaságában K4 500 méteren lett magyar bajnok.

A 21 éves Takács Tamara 2017-ben hazai és nemzetközi szinten is tarolt Fotó: Csudai Sándor - Origo

A nyár folyamán aztán Fábiánné Rozsnyói Katalinnal megszűnt a munkakapcsolata, ezt követően több csoporttal is kipróbálta magát, így Somogyi Béla, Likér Péter és Hadvina Gergely irányításával is. Nyilvánvaló volt, hogy a folytatásban stabilitást kell adni az edzéslehetőségnek, így kikötött Simon Miklós mellett.

„Még 2017 nyarán edzettem nála párszor, amikor klubtársammal, Vad Ninettával egy hajóba ültünk. Jól kijöttünk egymással, és szerettem volna kipróbálni magam a csoportjában egyedül is. Tervben volt ez már korábban is, örülök, hogy nála kötöttem ki.

– nyilatkozta az angyalföldi klub honlapjának Takács Tamara, aki elmondta, hogy az idei szezonban a technikája fejlesztésén lesz a legnagyobb hangsúly.

Simon Miklós a riói olimpiát követően csatlakozott a Vasas SC-hez, Vad Ninetta felkészítőjeként dolgozott. Előtte közel tíz évig élt Nagy-Britanniában, a brit női válogatott szakmai vezetője volt 2008 után, irányításával a legmagasabb szintre léptek az ottani versenyzők.

Azt megelőzően idehaza többek között Kozák Danuta, Paksy Tímea, Benedek Dalma vagy épp Szabó Gabriella edzője is volt, a kezei alatt nőttek ki a női mezőny kiválóságai.