Vágólapra másolva!
A vállalat a 2022-es pekingi téli olimpiai játékok végéig írt alá támogatói szerződést a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel, amelynek kizárólagos sportruházati szponzora is lesz. A Li-Ning emellett a rövidpályás gyorskorcsolyázás történetének legnagyobb értékű egyéni szponzorációs szerződését is megkötötte Liu Shaolin Sándorral és Liu Shaoanggal, akik a márka globális nagykövetei lesznek 2022-ig.

A céget a korábbi kiváló tornász, a háromszoros olimpiai bajnok Li-Ning alapította 1990-ben leginkább azzal a céllal, hogy a kínai sportolók nemzeti márkában szerepelhessenek az olimpiai játékokon. Harminc év elteltével a vállalat nemcsak piacvezető Kínában, hanem a design és technológiai megoldásokban is úttörőnek számít, valamint jelenleg 11 sportágban több mint 20 nemzeti csapatot és sportolót támogat világszerte. Utóbbiak közé lépett most be a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, valamint Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang olimpiai bajnokok.

A MOKSZ-szal kötött szerződés értelmében a Li-Ning a gyorskorcsolya és a műkorcsolya szakágak hivatalos és kizárólagos sportruházati partnere lesz, emellett jelentős összeggel is támogatja a szövetséget. Az együttműködés része az is, hogy a felek a sportszakmai partnerség mellett a közös üzleti lehetőségeket is keresik Közép-Európában és hazánkban.

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang 2022-ig lesz a márka globális nagykövete Forrás: Hongjia Zhang/Hongjia Zhang

„Sokan és sokat dolgoztak azért, hogy ez a szerződés megszülethessen – nyilatkozta Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke. – A fő érdem természetesen a sportolóké és a szakembereké, akik a történelmi olimpiai bajnoki címmel a világ élvonalába pozicionálták magukat és a magyar korcsolyasportot. Nagy öröm és nagy lehetőség is számunkra, hogy három évvel a következő téli olimpiai előtt nemzetközileg is jegyzett vállalat állt a szövetség és az élsportolóink mellé. Biztos vagyok benne, hogy Kínában, Európában és hazánkban mások is felismerik: megéri támogatni a magyar korcsolyázókat!"

A szövetségi szerződéssel párhuzamosan a Li-Ning exkluzív, a sportág történetének legnagyobb értékű egyéni szponzorációs szerződését kötötte meg Liu Shaolin Sándorral és Liu Shaoanggal, akik a 2022-es pekingi olimpia végéig a márka globális nagykövetei is lesznek. A Li-Ning korábban olyan kiválóságokat támogatott, mint Shaquille O'Neil, és jelenleg is olyan partneri vannak, mint a 2016-os riói olimpián 14 aranyérmet szerző kínai „Gold Medal Winning Dreams" (műugró sportlövő, asztalitenisz és tollaslabda válogatott), a kanadai gyorskorcsolya-válogatott, vagy az NBA-sztár Dwyane Wade.

A Liu-testvérek történelmi szerződést kötöttek Pekingben Forrás: Hongjia Zhang/Hongjia Zhang

„Nagyon boldogok és egyben izgatottak vagyunk, hogy egy világmárka nagykövetei lehetünk – mondta Liu Shaolin Sándor. – Egy sportolónak mindig jólesik az a visszajelzés, ha a hazája mellett külföldön is elismerik. Most még egy nagy lépést tettünk abba az irányba, hogy a saját nevünk mellett a rövidpályás gyorskorcsolyázást és a magyar korcsolyasportot is világszerte népszerűsíthessük. Egy régi álmunk vált valóra ezzel az együttműködéssel, magyar és kínai szülők gyermekeikként pedig különösen szép és hálás feladat ez számunkra."

„A jégen mindig összetartunk, szinte egyek vagyunk a bátyámmal, és most már márkanagykövetként is együtt szerepelhetünk – tette hozzá Liu Shaoang – Bármikor járunk Kínában, mindig érezhető, milyen sokan ismernek, szeretnek és tisztelnek bennünket. Biztos vagyok benne, hogy a Li-Ningnek köszönhetően ez tovább erősödik, így 2022-ben, Pekingben talán teljes magyar csapat is félig hazai pályán érezheti majd magát."