Jól kiszúrhat Shane Tusuppal Hosszú Katinka

HOSSZÚ Katinka
Hosszú Katinka, miután aranyérmet nyert a nők 100 méter vegyesúszásának döntőjében a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon
Vágólapra másolva!
Amikor Hosszú Katinka 35 éves lesz, elkezdi kapni az olimpiai életjáradékot. Ez – jelen állás szerint – több mint 1 millió forint. A törvény szerint azonban nemcsak ő, hanem az az edző is megkapja ennek az összegnek a felét, akit Hosszú Katinka megnevez.

A Rióban megszerzett három arany- és egy ezüstérme után havonta bruttó 1 167 500 forint (nettó 776 388 Ft) jár majd Hosszúnak. Emellett öt év múlva, 2024-ban megnevezhet egy vagy akár több edzőt, aki(k) hozzá hasonlóan olimpiai járadékban részesül(nek).

Katinka megteheti, hogy a Tusuppal együtt nyert négy riói érem utáni járadékot egy az egyben az amerikainak „adja”, de akár négy szakember között is eloszthatja.

Ráadásul, ha úgy hozza kedve, le is hagyhatja exférjét a listáról.

„Az edzői járadék az érmes helyezés után a sportolónak járó járadék 50 százaléka” – áll a hatályos törvényben. Tusupot akár havi bruttó 583 750 Ft (nettó 388 193 Ft) is megilletheti, de csak akkor, ha Hosszú a volt edzőjeként tünteti fel. A döntés Katinka kezében van.

(Forrás)