Társoldalunk:

Baji Balázs harmadik lett Berlinben

2019.02.02. 12:49

Négy magyar gátfutó is döntős volt pénteki nemzetközi versenyeken, közülük a legjobban Baji Balázs szerepelt, aki a harmadik helyet szerezte meg Berlinben.

A világbajnoki bronzérmes Baji - a hazai szövetség szombati közlése szerint - a berlini viadalon 7.76 másodperces idővel ért célba harmadikként 60 méteren. A leggyorsabbnak az Európa bajnok francia Pascal Martinot-Lagarde bizonyult 7.62 másodperccel.
A nők hasonló számában - egyéni csúcsát beállítva - Kozák Luca a döntő negyedik legjobbja volt 8.07-tel. A győzelmet a vb-bronzérmes német Pamela Dutkiewicz a világ idei legjobbjával (7.89) szerezte meg.

Baji Balázs harmadik lettForrás: NurPhoto/Ulrik Pedersen/NurPhoto/Ulrik Pedersen

A franciaországi Val de Reuilben is döntősök voltak a magyar gátasok. Az előfutamban idei legjobbját (8.31 mp) futó Sorok Klaudia a fináléban az ötödik helyen végzett 8.36 másodperccel, nyert az egyesült államokbeli Evone Britton (7.98).
A férfiak versenyében Szűcs Valdó - aki az első körben egy századra megközelítette egyéni csúcsát (7.73) - a döntő hatodik helyén fejezte be a távot 7.82 másodperces eredménnyel. A számot a riói olimpiai ezüstérmes spanyol Orlando Ortega nyerte 7.62-vel.