Vágólapra másolva!
Nem várt születésnapi ajándékot kapott Fucsovics Márton a 27. szülinapjára, a Szófia Open ATP 250-es verseny ötödik napj,án az első mérkőzés lett volna az övé, de a reggelinél odalépett hozzá Roberto Bautista Agut és nagyon sportszerűen elmondta neki, hogy nem tud kiállni ellene, mert napok óta lázas beteg.

Fucsovics Mártont láthatóan meglepte a hír, egyetlen teniszező sem szeret így nyerni, ugyanakkor örült annak, hogy pályafutása második ATP-elődöntőjére készülhet.

Bautista Aguttal még vasárnap egy nagyon kemény, rendkívül intenzív, kétórás edzésük volt, ami alapján nem tűnt reménytelennek a legjobb magyar teniszező helyzete az idei szezon egyik legjobbja ellen. Bautista Agut az egyetlen játékos, aki idén le tudta győzni Novak Djokovicot, a dohai verseny elődöntőjében verte a világelsőt. Itt Fucsovics éppen Djokovictól kapott ki.

Fucsovics Márton Forrás: AFP/William West

A spanyol kiváló formájára mi sem jellemzőbb, hogy az idei 11 meccséből tízet megnyert, de valószínűleg a januári erőltetett menet árát most fizeti meg, az Australian Openen a negyeddöntőig jutott.

„Most visszatekeintve még többet ér a csütörtöki győzelmem, megérte végigküzdeni a Maden elleni csatát. Az edzőmmel, Sávolt Attilával sokszor beszéltünk már arról, hogy nekem soha nem volt még szerencsém ilyen téren, de mindig azzal bíztatott, eljön majd ennek is az ideje" - mondta a születésnapos Fucsovics Márton.

Fucsovics - aki az első fordulóban a nyolcadik helyen kiemelt olasz Andreas Seppit, a nyolcaddöntőben pedig a német Yannick Madent búcsúztatta - az elődöntőben a világranglistán 53., 22 éves olasz Matteo Berrettinivel mérkőzik, aki a nyolc között a hatodikként rangsorolt spanyol Fernando Verdascót győzte le három játszmában 4:6, 7:5, 6:4-re.

A magyar és az olasz játékos ATP-tornán még nem találkozott egymással, tavaly az irvingi kemény pályás Challenger-verseny elődöntőjében ugyanakkor Berrettini két játszmában győzött.