Vágólapra másolva!
Elképesztő sztárparádé várható február 14-én. csütörtökön este 20 órától a Nemzeti Színházban, ahol az Év Sportolója gálát rendezik. Nemcsak azért, mert a magyar sport számos kiválósága kap majd díjat, hanem azért is, mert az est sztárvendége egy kilencszeres olimpiai bajnok amerikai atléta lesz.

Az Origo úgy értesült, hogy Carl Lewis érkezik majd a csütörtöki eseményre, amelyet a Magyar Sportújságírók Szövetsége szervez.

Lewis négy olimpián (1984, Los Angeles, 1988, Szöul, 1992, Barcelona és 1996, Atlanta) összesen 9 olimpiai aranyérmet nyert a 100 és 200 méteres síkfutásban, a 4x100 méteres váltóban és távolugrásban. Ugyanezekben a számokban az 1983-as, az 1987-es és az 1991-es világbajnokságon összesen nyolc elsőséget szerzett. A Nemzetközi Olimpiai Biztosság Lewist 1999-ben az Évszázad sportolójának választotta.

Az Origo értesülése szerint a kilencszeres olimpiai bajnok amerikai atléta, Carl Lewis lesz a csütörtöki Év sportolója gála díszvendége Forrás: AFP/-

Nyugodtan mondhatjuk, hogy ilyen rangos sztárvendége még soha nem volt az Év Sportolója gálának. A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnökét, Szöllősi Györgyöt is megkérdeztük, igaz-e Lewis érkezése. Az elnök sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta az értesülésünket.

Az amerikai atléta 1984-ben versenyzőként a Budapest Nagydíj atlétikai versenyen lépett fel a Népstadionban.

Az viszont biztos, hogy a gálaestre Budapestre érkezik a gyorskorcsoláyzó Hunyady Emese, aki osztrák színekben nyert olimpiai bajnokságot az 1994-es lillehammeri olimpián. Szintén ott lesz a Nemzeti Színházban Nadine Kessler, Európa-bajnok német labdarúgó és Fazekas László, aki 92 alkalommal szerepelt a magyar labdarúgó-válogatottban.

Az idei szavazáson 439 magyar sportújságíró szavazott, amely új rekord a voksolás történetében.

Az eseményt az M4 Sport élőben közvetíti és az Origo is élőben számol be a Nemzeti Színházban történtekről.