Lindsey Vonn és Aksel Lund Svindal nagy űrt hagy majd maga mögött

TOPSHOTS Horizontal WINTER OLYMPIC GAMES ALPINE SKIING SKIING
USA's Lindsey Vonn blows a kiss during the victory ceremony of the women's Downhill at the Jeongseon Alpine Center during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games on February 21, 2018 in Pyeongchang. / AFP PHOTO / FRANCOIS XAVIER MARIT
Vágólapra másolva!
Stark Márton korábbi szövetségi kapitány szerint nagy űrt hagy maga mögött Lindsey Vonn és Aksel Lund Svindal, akik egyaránt világbajnoki éremmel fejezték be pályafutásukat a svédországi Arében zajló alpesi világbajnokságon.

"Ami közös bennük, hogy mindkettő nagy harcos volt, egyaránt számos sérülés után tértek vissza és jutottak újra a csúcsra" - mondta az M1 aktuális csatornán a szakember. Stark kiemelte, az elmúlt tíz évben mindketten dominálták a gyors számokat, a férfi mezőnyben Svindalt a személyisége, míg a nőiben Vonnt a mentális ereje emelte a vetélytársak fölé.

A 36 évesen kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnokként búcsúzó Svindal szombaton második lett lesiklásban utolsó futamán, míg a 34 esztendősen olimpiai és kétszeres világbajnokként visszavonuló Vonn vasárnap harmadikként zárt a leggyorsabb számban. Stark megjegyezte, Vonn hiába üldözte a 86 futamgyőzelmével rekorder svéd Ingemar Stenmarkot, négy vk-diadallal elmaradt tőle, ugyanakkor ezt a csúcsot éppen honfitársa, Mikaela Shiffrin döntheti meg néhány éven belül.

A szakember a magyar sízőkről szólva úgy vélekedett, a jelenleg Szarajevóban a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon szereplő Tóth Zita és Hozmann Szonja juthat el olyan szintre, hogy vk-versenyeken szerepeljen.