Itt lehet a Fradi óriási fogása: leigazolhatják a Liu testvéreket

LIU Shaoang; LIU Shaolin Sándor
Dordrecht, 2019. január 13. Liu Shaolin Sándor (j) és öccse, Liu Shaoang, miután összetettben Sándor aranyérmet, Shaoang ezüstérmet nyert a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon 2019. január 13-án. Ez az első Európa-bajnoki cím, amelyet magyar sportoló rövidpályás gyorskorcsolyában elért. MTI/EPA/ANP/VINCENT JANNINK
Vágólapra másolva!
Az Origo Sport úgy értesült, hogy a Ferencvárosban folytathatja pályafutását az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor és testvére, Liu Shaoang.

Szerkesztőségünk úgy tudja, hogy

a hivatalos bejelentés szerdán délelőtt hangzik el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Ferencváros hívott össze.

A meghívóban az áll, hogy a klub 62 év szünet után ismét megalakítja gyorskorcsolya-szakosztályát.

A Liu testvérek 2018-ban a phjongcshangi téli olimpián a férfi váltóban szereztek aranyérmet, amellyel sporttörténelmet írtak, hiszen korábban a magyar sportolók még soha nem végeztek első helyen a téli játékokon. (Hunyady Emese 1994-ben osztrák színekben indulva lett aranyérmes Lillehammerben.)

A Liu testvérek igazolásával óriásit húzhat a Ferencváros, hiszen a rövidpályás gyorskorcsolyázás két világklasszisáról van szó, akik a mostani olimpiai ciklusban és a 2022-es pekingi téli olimpián is kiemelkedő eredményeket érhetnek el.

A szerdai sajtótájékoztatóról természetesen beszámolunk.