Kicsit skizo az edzéseken a háromszoros olimpiai bajnok

Kozák Danuta; Szabó Gabriella
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16. Szabó Gabriella (elöl) és Kozák Danuta megnyeri a női kajak párosok 500 méteres versenyének döntőjét a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Szabó Gabriella a számára két aranyéremmel zárult riói olimpia után kereste a helyét: hagyott ki szezont és edzőt is váltott, most viszont visszatért a sikeres recepthez. Újra Tóth Lászlóval, és újra olimpiára készül.

„Nagyon kerestem az utamat, hogy mit szeretnék csinálni, akarok-e még kajakozni, megcélzom-e a negyedik olimpiát. Szerintem megérte, mert úgy érzem, a feladatba bele szerettem volna határozottan vágni, és jó helyen vagyok" – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának a háromszoros olimpiai bajnok kajakos.

Tóth László nagyon örül, hogy visszatért hozzá Szabó Gabriella. „Egy edzőnek, aki a tanítványával a legnagyobb eredményt éri el, tehát olimpiát nyer, természetesen hiányzik a versenyző. Az elmúlt évek nem múlnak el nyomtalanul egy edzőben sem."

Harag nincs köztük, sőt az edző leadta tanítványait, és teljes erőbedobással csak a háromszoros olimpiai bajnokra koncentrál. „Az utóbbi két évben kevés olyan visszajelzést kaptam a mindennapokban, ami erősített volna.

Ezért most nagyon jó, hogy Vackor minden nap mond nekem olyan pozitív töltéseket, amivel egy kicsit erősítget engem."

Szabó Gabriella a negyedik olimpiájára ugyan egyedül készül, mégsem magányos.

De nem tudnék ilyen nagy mottókat mondani, az biztos, hogy állandóan buzdítom én is saját magamat."

A Honvéd kajakosának a célja, hogy az egyes által újra csapathajóba kerülhessen a bitangerős női mezőnyben: a páros és a négyes az álma. Ezért a májusi válogatón teheti meg az első lépést. „Nagyot kell villantanom ebben az évben egyéniben elsősorban, és utána, remélem, lesz lehetőségem megmutatni azt, hogy mit tudok párosban" – bizakodik a kajakos, akinek az edzője is mutatja az irányt. „Ha ott tudunk lenni a világbajnokságon, Szegeden, az nagy előrelépés lenne, és onnan már nincs megállás Tokióig."