Nisikori lendületes tenisze már túl sok volt Fucsovicsnak

tennis Horizontal
Fucsovics Márton az idén még nem kapott ki első fordulóban
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton 6-3, 6-2-re kikapott a japán Nisikori Keitől az 1,96 millió euró összdíjazású rotterdami kemény pályás férfi tenisztornán negyeddöntőjében.

Nehezen melegedtek bele a játékosok, Nisikori és Fucsovics is csak kemény küzdelem árán tudta hozni az első adogatójátékát. A másodikat a japán rövidre zárta, mindössze öt labdamenetből megoldotta, Fucsovics azonban nem tudott egyenlíteni. Nem jöttek az első adogatásai, amit Nisikori kihasznált, a három bérklabdájából már az elsőt beütötte (3-1). A magyar teniszezőt ez egyáltalán nem törte meg, sőt, azonnal visszabrékelt, ráadásul pontot sem veszített. Az adogatójátéka megint nem indult jól, Nisikori 30 semmire is vezetett, de Fucsovics innen is visszajött, hárított egy bréklabdát, és végül egyenlített (3-3).

A meccs fordulópontja 4-3-nál, és Fucsovics adogatásánál jött el, amikor már 40 semmi (!) volt a javára, de a torna első helyén kiemelt Nisikori néhány egészen látványos labdamenet után, egy hálón megpattanó labdával brékelőnyhöz jutott, majd a saját adogatását magabiztosan hozva 6-3-ra megnyerte az első szettet.

Ez jól láthatóan picit visszavetette Fucsovics játékát, Nisikori könnyedén tudta őt támadni, viszont újra elvenni az adogatását még két bréklabdából sem sikerült neki (0-1). A japán a saját adogatásában 15-30-ról fordított, majd 40 egyenlőnél egy remek rövidítéssel majdnem lezárta a játékot, de a challenge Fucsovicsnak segített, aki ezután két labdamenetet nyert, és brékelőnybe került (0-2). Sajnos nem tartott sokáig, Nisikori azonnal visszabrékelt (ráadásul elég simán), az adogatását pedig 40-30-ra megnyerte, így ismét egyenlő volt az állás (2-2).

2-2-nél újabb brék következett (ez már csak egy ilyen meccs volt), a legsimább mind közül: Fucsovics hibáit kihasználva Nisikori 40 semmire nyert, amire utána már nem volt válasz.

A meccs végére lendületbe jövő Nisikori mindent beütött, és amellett, hogy simán hozta a saját adogatásait, Fucsovicsét is elvette, így végül 6-3, 6-2-re megnyerte az 1 óra 19 percig tartó összecsapást.

Nisikori ellenfele az elődöntőben Stanislas Wawrinka lesz.

Eredmények, negyeddöntő:
Nisikori Kej (japán, 1.)-Fucsovics Márton 6:3, 6:2
korábban:
Wawrinka (svájci)-Shapovalov (kanadai, 10.) 6:4, 7:6 (7-4)
Medvegyev (orosz, 5.)-Tsonga (francia) 6:4, 6:2
Monfils (francia)-Dzumhur (bosnyák) 6:1, 6:2