Gladiátor módjára küzdeni, csak így lehet győzni

Vágólapra másolva!
A norvég Olaf Tufte kétszeres olimpiai bajnok a Magyar Evezős Szövetség meghívására érkezett Magyarországra, hogy részt vegyen a MESZ által szervezett Edzőképzésen és Sportolói találkozón, amelynek a Testnevelési Egyetem adott otthont.

Többek között előadást tartott Dr. Lénárt Ágota, a Testnevelési Egyetem tanszékvezetője, Dr. Szakály Zsolt, a Széchenyi István Egyetem Egészség-és Spottudományi Karának Tanszékvezetője, valamint prof. Dr. Radák Zsolt a Testnevelési Egyetem, Molekuláris Edzésélettani Kutató Központ vezetője, az MTA doktora.

Olaf Tufte kétszeres olimpiai bajnok evezős tart előadást Forrás: MESZ/Facebook

Az idén szeptemberben Magyarországon megrendezésre kerülő Masters Világbajnokságra történő minél jobb felkészülés érdekében veteránsportolók, illetve felkészítőik számára is hasznos volt az esemény. A Masters evezősök legnagyobb és legnépesebb versenyére 2019. szeptember 11-15. között kerül sor a Velencei-tavon.

Olaf Tufte a szombati Edzőképzésen a nemzetközi sikerek összetevőiről beszélt: „A legfontosabb dolog, hogy soha ne adjátok fel az álmaitokat, kezdjetek el kommunikálni egymással és dolgozzatok csapatként, így érhetitek el a céljaitokat – hangsúlyozta a kétszeres olimpiai bajnok. – Számomra az evezés egy család, nem számít, hogy honnan jöttél Magyarországról, Norvégiából vagy Új-Zélandról. Egy nagy család vagyunk, szeretünk keményen dolgozni, edzeni, találkozni a versenyeken, gladiátor módjára küzdeni, hogy aztán a legjobb győzzön. De amikor kiszállunk a hajóból mindannyian jó barátok vagyunk."

Köszöntőjében Vanczák Gergely a Magyar Evezős Szövetség szakmai alelnöke elmondta az Edzőképzéssel és Sportolói találkozóval szeretnének hagyományt teremteni.

Olaf Tufte a vasárnap délutáni órákban edzést is tart a magyar evezősöknek a Danubius Nemzeti Hajós Egylet margitszigeti klubházában.