Vágólapra másolva!
Stollár Fanny, oldalán a brit Heather Watsonnal bejutott a negyeddöntőbe a budapesti 250 ezer dollár (70 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztorna páros versenyében.

A csuklósérüléséből visszatérő magyar játékos és partnere - akiket harmadikként emeltek ki a szervezők - kedden az amerikai Madison Brengle-lel és a holland Bibiane Schoofsszal találkozott az első fordulóban. A nyitószett rengeteg fordulatot hozott, mindkét duó háromszor vesztette el a szerváját, mígnem a rövidítésben 4-4 után a magyar-brit kettős a maga javára fordította a játszmát.

Stollár Fannyék továbbjutottak Forrás: DPPI/Rob Prange

A folytatásban is maradt a gyenge szervajáték, bő fél óra alatt hét bréket láthatott a közönség, aztán Stollárék 5:4-nél már hozták az adogatásukat, s végül 1 óra 25 perc alatt nyertek.

A BOK Csarnokban zajló torna szerdai programjában három magyar szerepel: a selejtezőből főtáblára jutott Arn Gréta 11 órakor kezd az ötödik kiemelt orosz Jekatyerina Alekszandrova ellen, aztán Jani Réka páros mérkőzése következik a svéd Cornelia Emily Lister oldalán, majd 17 órakor Stollár Fanny is bemutatkozik egyesben, ellenfele ismét Brengle lesz.

Eredmény:
páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Stollár Fanny, Heather Watson (magyar, brit, 3.)-Madison Brengle, Bibiane Schoofs (amerikai, holland) 7:6 (7-4), 6:4