Vágólapra másolva!
Amennyiben nem jön össze a Vitalij Klicsko-Corrie Sanders nehézsúlyú címmérkőzés a Bokszvilágtanács (WBC) megüresedett trónjáért, John Ruiz, a WBA világbajnoka szívesen megmérkőzne a hamburgi Universum ukrán sztárjával április 24-én. Könnyűsúlyban Komjáthi László március 13-án az Európa-bajnok olasz Stefano Zoff ellen léphet ringbe.

"John nagyon szeretne Vitalijjal bokszolni. Ez az álma. Teljes erővel erre az összecsapásra készül. Várjuk Vitalij menedzsmentjének ajánlatát" - nyilatkozott Ruiz edzője és menedzsere, Norman Stone.

A 32 éves Puerto Ricó-i származású, de Las Vegasban élő Ruiz (39 győzelem, 5 vereség, 1 döntetlen a mérlege) keddtől tekinthető a Boksz Világszervezet (WBA) nehézsúlyú bajnokának, miután a címvédő amerikai Roy Jones junior lemondott övéről, és inkább megint félnehézsúlyban folytatja pályafutását. Ruiz december 13-án pontozásos győzelmet aratott a szintén amerikai Hasim Rahman felett, ezzel érdemelte ki - akkor még csak átmenetileg - a világbajnoki címet.

Az Universum - amely a félnehézsúlyú WBO-világbajnok Erdei Zsolt klubja is - elsősorban azon fáradozik, hogy Vitalij Klicsko (33/2) a dél-afrikai Sanders (39/2) ellen lépjen ringbe április 24-én a WBC övéért, de eddig még nem született megegyezés. A trón azután üresedett meg, hogy a címvédő brit Lennox Lewis visszavonult.