Vágólapra másolva!
Egyelőre nem váltak be az ausztrálok álmai a tenisz Davis-kupa döntőjét illetően, miután a pénteki egyeseket követően 1-1-re áll a franciák elleni finálé. A nagy esélyes Hewitt Wimbledon után ismét öt szettben kapott ki Escudé-től, míg Rafter simán verte Grosjeant.

Fotó: Reuters
Escudé a világelső legyőzésével indította a francia rohamot

"Már a mérkőzés előtt éreztem, a negyedik játszma lehet a kulcs, hiszen akkor az ötödikben Lleytonnak kell kapaszkodnia. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült" - nyilatkozta Escudé.

"Hogy mi a tanulság: ki kell használni az adódó lehetőségeket" - jegyezte meg bosszúsan Hewitt. "Rengeteget hibáztam, ellenfelem pedig megőrjített sorozatos nagy szerváival."

Hogy a melbourne-i közönség mégse menjen haza fájó szívvel, arról a hosszú ideje sérüléssel bajlódó, ám a versenyt kihagyni nem akaró Patrick Rafter gondoskodott és 6:3, 7:6, 7:5-re legyőzte Sebastien Grosjeant. Persze az első játszma megnyerése után azért Rafternek is meg kellett szenvednie, hiszen a második szettben Grosjean 5:3-nál már a szettért adogathatott, ám a hazai kedvenc innen is fel tudott állni.

"Nagyon sokat edzettem, miközben próbáltam a kezemet is gyógyítgatni. Szerencsére sikerült" - mondta Rafter a találkozó után.

A Davis Kupa állása az első nap után tehát 1-1, szombaton a párosok küzdelme következik.