Vágólapra másolva!
Pete Sampras, aki sikereinek köszönhetően eddig elsősorban a Tennis magazin címlapjának volt rendszeres "vendége", a jövőben a lap egyik tulajdonosa lesz, és a szerkesztőségi munkában is részt vesz.

A lap tulajdonosai között nem a minden idők legjobb férfijátékosaként nyilvántartott Sampras az egyetlen teniszcsillag: a magazinban három éve bír részesedéssel a 80-as évek egyik legjobb női játékosa, Chris Evert. Mint a lapot kiadó vállalat szóvivője elmondta, Sampras nem csak a nevét adja, hanem kamatoztatni szeretnék szakmai tudását, és aktív részvételt várnak el tőle.

Úgy tűnik, Sampras érkezése jó ómen a magazinnak, hiszen idén augusztusban a fizetett hirdetések 4,5 százalékkal nőttek az egy évvel korábbiakhoz képest, míg a bevételek 4,9 százalékkal emelkedtek, így csaknek húsz millió dollárt tettek ki. A magazin - ha csekély mértékben is - az elmúlt évben előfizetői bázisát is tudta növelni: immár 715 ezren kapják kézhez otthonukban a lapot.

A két egykori sztár meglehetősen hosszú dicsőséglistával büszkélkedhet. Sampras 14 Grand Slam-győzelmet vívott ki (közte 7 wimbledoni címmel), és karrierje során 41 millió dollárt teniszezett össze. Jóval kevesebb pénzt keresett a 89-ben visszavonult Chris Evert, aki 18 Grand Slam döntőben diadalmaskodott.

(Menedzsmentfórum)