Vágólapra másolva!
A felsőági nyolcaddöntők után a férfiaknál is kialakult a legjobb nyolc mezőnye a Roland Garroson. Remekeltek a dél-amerikai teniszezők, ugyanis a háromszoros győztes brazil Kuerten mellett az argentin Nalbandian és Gaudio is továbblépett, a nap negyedik győztese, az ausztrál Hewitt, aki a belga Malisse-t verte.

A huszonnyolcadik helyen kiemelt Kuerten kevesebb, mint két óra alatt győzte le Lopezt és ezzel zsinórban harmadik mérkőzését zárta három szettben azok után, hogy az első körben kis híján kiesett a selejtezőből érkezett Almagro ellen. A Guga becenévre hallgató brazil átmentette a Federer elleni játékát, és ezzel megakadályozta, hogy az elmúlt két évhez hasonlóan ismét egy spanyol ellenfél búcsúztassa a negyedik fordulóban. Az egykori világelső Kuerten a nyolc között David Nalbandiannal játszik, aki a kézsérüléssel bajlódó Szafint győzte le.

Gaudio nem kezdett túl jól a Ferrerót kiejtő Andrejev ellen, aki 4-2-re vezetett az első játszmában, de az argentin ezután sorozatban öt játékot nyert, és ezzel hozta az első szettet, és a másodikban is előnyhöz jutott. A 20 éves orosz nagyon pontatlanul játszott, amire bizonyíték a 77 ki nem kényszerített hibája. Gaudio ezzel már a negyedik argentin a negyeddöntőben, ahol Lleyton Hewitt lesz az ellenfele, akivel eddig négyszer találkozott korábban (háromszor salakon), és ötvenszázalékos a mérlege.

férfi egyes, nyolcaddöntő:
Kuerten (brazil, 28.) - Lopez (spanyol, 23.) 6:3, 7:5, 6:4
Gaudio (argentin) - Andrejev (orosz) 6:4, 7:5, 6:3
Hewitt (ausztrál, 12.) - Malisse (belga) 7:5, 6:2, 7:6 (8-6)
Nalbandian (argentin, 8.) - Szafin (orosz, 20.) 7:5, 6:4, 6:7 (5-7), 6:3

A negyeddöntő párosítása:
Kuerten - Nalbandian
Gaudio - Hewitt
Moyá (spanyol, 5.) - Coria (argentin. 3.)
Henman (angol, 9.) - Chela (argentin, 22.)