Vágólapra másolva!
"Szafin véget vetett az álomnak" - írta szalagcímében a melbourne-i The Age című napilap, miután az orosz klasszis vasárnap négy játszmában megverte a hazaiak nagy kedvencét, Lleyton Hewittot az ausztrál nyílt teniszbajnokság döntőjében.

A The Australia "Oroszország új szuperhatalmaként" jellemezte a 25 éves bajnokot, aki korábban kétszer játszhatott finálét a tornán, de mindkétszer veszített. "Szafin legyőzte a démonokat" - írta a Herald Sun.

Szinte az összes lap elismerte, hogy a külföldi rivális ezúttal jobb volt, a Sydney Morning Herald például a következőket közölte: "Hewitt szorosan a nyomában haladt, mégis annyira messze volt a sikertől".

Marat Szafin csendesen, bár hajnalig ünnepelte pályafutása második GS-trófeáját, a várt disco-parti ugyanis elmaradt. "Ehhez én már túl öreg vagyok" - mondta. Hétfőn reggel aztán "megsétáltatta" a serleget, egy ősrégi villamoson vitte körbe Melbourne egyik városrészében.

Vele tartott népes kísérőcsapata, amelynek fontos tagja edzője, Peter Lundgren is. "Mielőtt vele kezdtem dolgozni, soha nem hittem igazán önmagamban. Ő megértette, hogy ki vagyok valójában és mit is akarok elérni" - méltatta a korábban Roger Federer edzéseit irányító svéd trénert Szafin.