Vágólapra másolva!
A világranglistán második Lleyton Hewitt sérülés miatt nem indul a szerdán kezdődő 6,5 millió dollár összdíjazású miami tenisztornán, a férfi mestersorozat második állomásán.

Az ausztrál klasszisnak, aki vasárnap az Indian Wells-i viadal döntőjében három játszmában vereséget szenvedett a svájci Roger Federertől, az egyik lábujja fáj, s emiatt várhatóan két hét pihenőre lesz szüksége.

Key Biscayne-ben ugyanakkor ott lesz a teniszvilág krémje: a férfiaknál Federer az első kiemelt, indul az amerikai Andy Roddick (2.), az idei első Grand Slam-tornán, az Australian Openen győztes orosz Marat Szafin (3.), valamint az argentin Guillermo Coria (4.) és a spanyol Carlos Moyá (5.).

A hölgyeknél a francia Amélie Mauresmót rangsorolták az első helyen, míg a wimbledoni bajnok orosz Marija Sarapova a második, s természetesen ott lesz a hazai színeket képviselő Serena Williams, aki 2002 óta veretlen Key Biscayne-ben, ráadásul bombaformában van, hiszen ő volt a női győztes Melbourne-ben.

Ugyanakkor hiányzik majd az ugyancsak amerikai Lindsay Davenport, aki mint mondta, egy kicsit pihenni szeretne az idei sok versenyzés után. Mandula Petra is szerencsét próbál Floridában: a magyar teniszező a cseh Barbora Strycova ellen kezd.