Vágólapra másolva!
Mandula Petrának már csak egy győzelemre van szüksége ahhoz, hogy felkerüljön a 128-as főtáblára a francia nyílt teniszbajnokságon, ugyanis a selejtező második fordulójában is nyert, mégpedig magabiztosan a német Sabine Klaschka ellen. Gubacsi Zsófia és Kapros Anikó kiesett, mindketten cseh ellenféltől kaptak ki.

Kaprosnak nem volt esélye a selejtezőben negyedikként rangsorolt Safarova ellen, Gubacsi azonban nyert meccset bukott el. A jól sikerült első játszma után a másodikban hengerelt Birnerova, a döntő szett azonban ismét a magyar teniszezőnek állt, 4-2-re és 5-3-ra is vezetett, sőt 5-5-nél is három labdája volt a 6:5-höz, de egyik lehetőséggel sem tudott élni.

Mandula csak kettővel ütött több nyerőt, mint német ellenfele, ennek ellenére simának mondható győzelmet aratott, és a következő fordulóban a tunéziai Sfar vagy a belga Callens ellen harcolhatja ki a főtáblás helyet.

A magyar teniszezők mérkőzései a selejtező 2. fordulójában:
Safarova (cseh, 4.) - Kapros 6:3, 6:2
Birnerova (cseh, 22.) - Gubacsi 4:6, 6:0, 7:5
Mandula - Klaschka (német) 6:3, 6:2

A világranglista második helyén álló Lleyton Hewitt sérülés miatt nem indul a hétfőn kezdődő francia nyílt teniszbajnokságon, azaz a Roland Garroson.

A 24 éves ausztrál klasszis - aki januárban az Australian Openen döntős volt - két hete sydneyi otthonában szenvedett bordatörést. Hewitt helyét egy, a selejtezőből érkező "szerencsés vesztes" veszi majd át a viadalon.

Még mindig kérdéses Hewitt párizsi indulásahttp://www.origo.hu/sport/egyeni/tenisz/20050518megmindig.html?pIdx=1