Vágólapra másolva!
Az indiai csapat meglepte a cseh együttest, 2-1-re nyert a B csoport első fordulójában a teniszezők nemhivatalos csapat-világbajnokságán, a perth-i Hopman-kupán.

A két egyes után döntetlen volt az állás, Thomas Berdich legyőzte Rohan Bopannát, Sania Mirza pedig Lucie Safarovát, majd következett a vegyes páros, melyben az indiaiak rövidítésben nyertek.

"Egyszerűen fantasztikusan játszott Rohan. Szinte röpködött a pályán. Nekem gyakorlatilag semmit sem kellett csinálnom" - értékelt Sania.

eredmények:
B csoport:
India - Csehország 2-1
Rohan Bopanna - Tomas Berdych 2:6, 2:6
Sania Mirza - Lucie Safarova 6:2, 6:2
Mirza, Bopanna - Safarova, Berdych 6:3, 5:7, 10-6

Ebben a csoportban még a horvátok és a spanyolok szerepelnek, ők hétfőn lépnek először pályára. A másik kvartettben az ausztrálok és a franciák egy-egy győzelemmel állnak, miután megverték az oroszokat, illetve az amerikaiakat.

Szávay Ágnes sikerrel folytatta szereplését az Aucklandben zajló, 145 ezer dollár összdíjazású tenisztornán, miután a selejtező második körében két sima játszmában győzött a német Kathrin Wörle ellen.

eredmény, selejtező második forduló:
Szávay Ágnes - Wörle (német) 6:1, 6:3

A világranglistán 189. magyar teniszező a főtáblára jutásért hétfőn az amerikai Meilen Tu (90.) ellen játszik.

Az első helyen kiemelt svájci Martina Hingis könnyedén nyert az osztrák Sybille Bammer ellen az ausztráliai Gold Coaston zajló, 175 ezer dollár összdíjazású női verseny első fordulójában.

A világranglista korábbi éllovasa egy évvel ezelőtt, háromesztendős kihagyás után éppen ezen a versenyen tért vissza. A klasszis idén két tornán diadalmaskodott, 53 meccset nyert meg, 19-szer kapott ki és jelenleg hetedik a rangsorban.

eredmények, 1. forduló:
Hingis (svájci, 1.) - Bammer (osztrák) 6:0, 6:2
Ferguson (ausztrál) - Szugijama (japán, 8.) 7:6 (7-4), 6:4
Vesznyina (orosz) - Camerin (olasz) 6:3, 6:2
Castano (kolumbiai) - Golds (ausztrál) 6:3, 6:4
Bremond (francia) -Benesova (cseh) 0:6, 6:4, 6:2
Sequera (venezuelai) - Ivanova (orosz) 6:4, 6:2

Szávay továbbjutott, Czink kiesetthttp://www.origo.hu/sport/egyeni/tenisz/20061230francia.html?pIdx=1