Barcelona Barcelona

Bajnokok Ligája - C csoport

4
0

Barcelona (Spanyolország), Spotify Camp Nou, 2016.10.19., 02:00

Manchester City Manchester City
KözvetítésCsapatok
95

Köszönjük a figyelmet

Szép estét mindenkinek! Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

94

Végeredmények

Arsenal-Ludogorets 6-0, Bayern München-PSV Eindhoven 4-1, Celtic-Mönchenglabdach 0-2, Dinamo Kijev-Benfica 0-2, FK Rosztov-Atlético Madrid 0-1, Napoli-Besiktas 2-3, PSG-Basel 3-0

93

Vége a mérkőzésnek

A kiállításig abszolút meccsben volt ugyan a City, de kapitális egyéni hibáit kegyetlenül kihasználta a Barcelona, amely a végére ki is ütötte ellenfelét. Lionel Messi rekordot jelentő mesterhármassal jelentkezett, még egy kihagyott 11-es is belefért a durva meccsen a Barcának. 

93

Sterling kapott sárgát, ő faragott oda Digne-nek. 

92

Komoly ára van ennek a győzelemnek, Jordi Alba és Piqué is cserét kért sérülés miatt, most pedig Digne-t kell ápolni. A francia végül a lábán jön le, de nem fest jól. 

91

Két perc hosszabbítás lesz, ami nagyon kedves a Cityvel szemben, tekintve, hogy elég sok ápolás és gól is volt bőven a második félidőben. 

90
Sárga lap: Raheem Sterling
89
Assist: Lionel Messi
89
Gól: Neymar
89

Csak összejött Neymarnak is

Neymar és Messi hozták fel a labdát, a brazil két szép csellel bement a 16-oson belülre, és a hosszú sarok felé lőtt, Caballero pedig csak beleütni tudott a labdába. 4-0, kiütés a meccs vége. 

87
Kihagyott szabadrúgás: Neymar
87

Nem, hanem Neymar

Addig totyorgott arra várva, hogy Caballero elmozduljon, hogy már nem tudta eléggé helyezni, a kapus pedig kivédte a gyatra kísérletet. 

86

11-est kapott a Barca

Na, vajon Messi lövi? Ő harcolta ki, három védőn szlalomozott át, mikor felrúgták. 

82

Nagy Barca-helyzet

Rakitic tökéletes passzára (a lesen álló Messi mögül) érkezett Neymar, de Caballero blokkolta a közeli próbálkozást. 

80
Csere le: Andres Iniesta
80

Kihasználja utolsó cseréjét a Barca is, Iniesta jön le, a helyén André Gomes folytatja. 

79
Csere le: Ilkay Gundogan
79

Nagyon későn, de csak beszáll Agüero. 

77

Messi rekordot döntött

A Bajnokok Ligája történetében Lionel Messi a legeredményesebb gólszerző hazai pályán lejátszott meccseken. A második góljával behozta Raúlt, a harmadikkal már egyedül áll a lista élén 50 góllal. 

 

73
Sárga lap: Jeremy Mathieu
73

10 emberrel a Barca is

A második sárgáját kapta a védő, sajnos az elsőről lemaradtunk, így azt nem tudom, miért kapta, ez viszont jogos volt. Ez már későn jött a Citynek valószínűleg, pedig gyakorlatilag Umtitin és Mascheranón kívül nincs nagyon védője a Barcának. 

72

City-ziccer

Kolarov 20 méteres szabadrúgását csak kiütni tudta ter Stegen, de a kipattanót a védők takarították el, hiába lebzselt a környéken több City-játékos is. 

71
Sárga lap: Jeremy Mathieu
69
Gól: Lionel Messi
69
Assist: Luis Suarez
69

Messi mesterhármas!

Egy újabb nagy hibát használ ki a Barca, Messi pedig máris mesterhármasnál jár: Gündogan passzolt vissza Stones felé, de nagyon elmérte az átadást, amivel Suárez kilépett, de nem lőtte el a 16-oson belülre, hanem középre gurított, ahol érkezett Messi, és bevágta a harmadikat. 

67

Körkapcsolás

Az Arsenal jól megveri a Ludogoretst, a Napoli a második megítélt 11-esből már csak egyenlített a Besiktas ellen, a Benfica már 2-0-ra vezet Kijevben, és vezet a Mönchenglabdach Glasgowban a Celtic ellen. Simázza a Baselt a PSG, a PSV-t pedig a Bayern. 

64

Szép ellentámadás végén De Bruyne került lövőhelyzetbe, de ter Stegen leért a lövésére, pedig ezt most jól meglőtte a belga csatár. 

64

Nem meglepő, hogy kiállítottak valakit a Cityből, hiszen a manchesteriek legutóbbi öt Barca elleni meccséből négyen is volt kiállítás náluk. 

 

61
Assist: Andres Iniesta
61
Gól: Lionel Messi
61

Eldőlt a mérkőzés

Messi kapott jó passzt, középre cselezte magát, majd a 16-os vonaláról okosan lőtte ki a bal alsót. Caballero első labdaérintése az volt, amikor kiszedte a labdát a kapujából. 

59

Négy csere

Az edzők által végrehajtott négy csere mindegyike kényszerű volt: három sérülés (Piqué, Jordi Alba, illetve Zabaleta) mellett egy kapuskiállítás miatt jöttek be új játékosok. 

58
Csere le: Nolito
58

Messi fölé rúgja a kiállításkor megítélt szabadrúgást. Ez azt is jelenti, hogy szűk három percig állt a játék. 

57
Csere le: Pablo Zabaleta
56

Áll a játék, a kiállítás óta Fernandinhót ápolják a pályán. Mégsem őt kell lecserélni, hanem Zabaletát, aki sántikálva hagyja el a pályát. Gael Clichy jön a helyére. 

54

a cserekapus Caballero érkezik Gündogan helyére. Furcsa döntés, nem mozgott rosszul a Dortmundból igazolt középpályás. UPDATE: Rossz volt az első felirat, nem Gündogan, hanem Nolito megy le. 

53
Piros lap: Claudio Bravo
53

Most dőlt el a meccs

Óriásit bakizik Claudio Bravo, aki saját hibáját "javítva" kézzel ért a labdába a 16-oson kívül. Megkapta a piros lapját. A kapus egy rossz indítást passzolt oda Suáreznek, aki egyből kapura emelt, és bár valószínűleg nem ment volna be, Bravo beleütött a labdába.  

50

Egy szöglet után Umtiti fejelte el a labdát, de mellé ment a kísérlet. Bravo valószínűleg nem érte volna el, ha kapura megy. 

49

Félidei eredmények

Arsenal-Ludogorets 2-0, Bayern München-PSV Eindhoven 2-1, Celtic-Mönchenglabdach 0-0, Dinamo Kijev-Benfica 0-1, FK Rosztov-Atlético Madrid 0-0, Napoli-Besiktas 1-2, PSG-Basel 1-0

47

A Cityé az első helyzet, De Bruyne kapott jó indítást, de a centerezését simán kivágják a védők. Nem sokkal később újra a belga próbálkozott, de könnyedén fogta a lövését ter Stegen. 

47

Vége az első félidőnek

Jó kis első játékrészt láthattunk, a Barca egy szerencsés góllal vezet, de nem érdemtelenül, mert több helyzete volt a hazaiaknak. A félidő végére feljött a City is, néhány veszélyes támadás után ziccerük is volt, úgyhogy nem lefutott a meccs. Kövesse velünk a második félidőt is, hamarosan jövünk vissza. 

46

Kezdődik a második félidő

A Barca persze nem cserélt, mert már csak egy cseréje maradt Luis Enriquének. A City sem változtat egyelőre. 

46

Óriási Barca-ziccer

Messi szöktetésével Suárez lépett ki, de Claudio Bravo jól jött ki, egy blokkolni tudott, a felpörgő labdát pedig visszarohanva fölé bokszolta. 

43

Támadásban marad a City, egyelőre Gündogan próbálkozásai rejtik a legtöbb veszélyt, de jól mozog a bal oldalon Nolito is. De Bruyne viszont eltűnik a hamis kilences posztján, nincs igazi jelenléte a támadósorban a belgának. 

40
Sárga lap: Fernandinho
40

A második sárga

Fernandinho rúgta fel kőkeményen Neymart, jogosnak tűnik a sárga. 

39
Csere le: Gerard Pique
39

Újabb kényszerű csere

Eddig bírta Piqué, Luis Enriquének Jordi Alba után újabb védőjét kell lecserélnie. Jön Mathieu. 

38

Ez már ziccer volt!

Gündogan cselezte be magát a 16-oson belülre, balról meg is célozta a hosszú sarkot, de ter Stegen reflexből odaért a lövésre. Ezek most a City percei. 

37

Lövésig jut a City is, Nolito balösszekötő helyéről lőtte rá, de nem okozott gondot ter Stegennek. 

35

Alig telik el öt perc anélkül, hogy egy Barca-játékos a földre kerüljön. Most Zabaleta volt meglehetősen szigorú Suárezzel szemben. 

32

Körkapcsolás

Továbbra is vezet az Arsenal, a Napoli azonban egyenlített a Benfica ellen, a Bayern pedig betette a másodikat a PSV-nek. Még mindig vezet a Benfica Kijevben. 

32

Rakitic fejelte fölé Messi szabadrúgását. Nagyobb helyzet volt ennél, illett volna legalább kaput találnia a horvátnak. 

31

Claudio Bravónak kellett szélvészgyorsan kilépnie a kapujából, el is csípte a labdát Neymar elől, aki nagyot esett az esetnél. 

29
Sárga lap: David Silva
27

David Silva csúszott rá nagyon csúnyán Piquére. Úgy néz ki, még lapot sem kap érte, miközben a katalán védőt próbálják összerakni az orvosok (Silva közben mégis megkapta a sárgát). Levette a melegítőjét Mathieu, de Piqué egyelőre folytatja. 

26

A játék képén nem sokat változtatott a gól. A Barca járatja a labdát, de elég messze a manchesteri kaputól, miközben a City már az ellenfél térfelén próbál letámadni. Helyzetet nem nagyon tudnak kialakítania a vendégek, a Barca viszont egy-egy jó indítás, illetve rágyorsítás után el-eljut a kapujukig. 

Messi a legutóbbi 8 meccsén 10 gólnál jár. 

 

20

Támadásban maradt a Barca, egy szép bal oldali akció végén Messit ütközik le, Suárez pedig éles szögből már csak az oldalhálót találja el. 

17
Gól: Lionel Messi
17
Assist: Andres Iniesta
17

Őrületes góllal vezet a Barca

Elképesztő védelmi hibából megszerezte a vezetést a Barcelona. Messi lyukra futtatását lefülelték a védők, a becsúszó Otamendiről azonban középre pattant a labda. Zabaleta elcsúszott, így ő nem tudott felszabdítani, a többiek viszont ledermedtek, így a leggyorsabban eszmélő Messi elvitte a négy bambuló manchesteri között a labdát, eltolta a kapus mellett, és bepasszolta. 

15

Máshol vannak gólok

Vezet az Arsenal a Ludogorets ellen, a Bayern a PSV ellen, az Atléti Rosztovban és a Besiktas Nápolyban. 

13

A Barcánál van többet a labda, de nem mondható, hogy fölényben játszana, remekül felkészített City áll a másik oldalon. 

10
Csere le: Jordi Alba
9

Jordi Albát le kell cserélni

Nagyon korán, már a 9. percben cserélnie kell Luis Enriquének. Jordi Alba jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot, szomorkásan battyog le a gyepről. Érkezik az a 23 éves, francia válogatott Digne.

5

Nem ijedős a City, bátran passzolgatva hozzák fel a labdákat, és letámadják a katalán védőket, ha elveszítik a labdát. 

3

Jön a City is, egy gyors kontra végén David Silva beadása csak egy kicsit volt mély, Claudio Bravo így meg tudta kaparintani a gólra éhesen érkező Nolito elől. 

2

A balra kikeveredő Neymar tört középre, de a 16-oson belül nem talált játszótársat, visszagurított labdáját pedig kivágták az angol védők. 

1

Letámad a City, és sikerül is zavart okozniuk a Barca kapuja előtt. Némi nehézség árán azért kihozza a labdát a Barca. 

1

Kezdődjön

Kezdődik a mérkőzés, a Barca kezdte a játékot a káprázatosan ronda mezben játszó City ellen. 

 

0

Nagy barátság van

Egymást ölelgetik a játékosok az öltözőfolyosón, mintha nem is egy vérre menő BL-meccsre, hanem valamiféle gálameccsre készülnének. Természetesen tele van a Camp Nou. 

0

Nem bulizni jött

"Itt születtem, de nem nyaralni jöttem, vagy bulizni egyet. Azért jöttünk, hogy megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést" - mondta Guardiola. 

 

0

Gyenge a védelmük

"Nem fest rosszul a Manchester City, de a védekezésük még nagyon nincs készen" - mondta a katalán sajtónak Ronald Koeman, a Barca egykori játékosa. Pedig jó lesz, ha összeszedik magukat, mert a Barca támadósora elég félelmetes. 

0

Formációk

A Barcelona - jobbhátvéd híján - kénytelen a hétvégi 3-4-3-as felállást favorizálni, míg a City most áll vissza négyvédős rendszerre a hétvégi 3-4-2-1-ről. 

0

További rossz hírek a Citynek

Azon túl, hogy a Neymar-Suárez-Messi trió már 23 gólnál tart idén (október van ugyebár), az sem jó hír, hogy Sergio Agüero nélkül kell nekifutnia a meccsnek a Citynek. Az argentin nem sérült, Guardiola döntése volt, hogy a padon kezdjen, így vélhetően Kevin de Bruyne lesz a visszavont csatár Nolito mögött. Agüero egyébként a hétvégén kihagyott egy büntetőt. 

Forrás: AFP
Sergio Agüero a padon kezd
Forrás: AFP

 

 

0

Kemény feladat vár a Cityre

A Barca a legutóbbi 20 BL-csoportmeccsén nem talált legyőzőre hazai pályán, és csak ketten úszták meg a vereséget a Camp Nouban. 

 

0

A Barca van előnyben

A katalánok eddig mindkét meccsüket megnyerték a csoportban, a Celticet 7-0-ra győzték le, a Mönchengladbach otthonában pedig hátrányból fordítva tudtak nyerni (1-2). A City az első körben simán lelépte a németeket (4-0), a másodikban viszont őrületes meccsen 3-3-as döntetlent játszott a Celtic otthonában. Ha a Barca ma nyer, már óriási bravúr kellene a Citytől a csoportelsőséghez. 

Forrás: AFP/Scott Heppell
Pep Guardiola
Forrás: AFP/Scott Heppell

 

 

0

Pep Barcelonája

Guardiola személye miatt igazán különleges az egyébként is rangadónak minősülő mérkőzés. Nézzék csak, mit ért el a Barcával a katalán filozófus: 

 

0

Köszöntjük olvasóinkat

Szép jó estét, íme a mai menü: 

Arsenal-Ludogorets, Bayern München-PSV Eindhoven, Celtic-Mönchenglabdach, Dinamo Kijev-Benfica, FK Rosztov-Atlético Madrid, Napoli-Besiktas, PSG-Basel és persze Barcelona-Manchester City, amivel bővebben foglalkozunk.