Vágólapra másolva!
A legfrissebb pletykák szerint a Forma-1-es Toyota-istálló megkörnyékezte a kanadai Jacques Villeneuve-öt, ugyanakkor hírlik az is, hogy Ralf Schumacher közel a megegyezéshez a kölni központú együttessel.

Lassacskán képtelenség lesz eligazodni a Toyota felől érkező pletykák tengerében: a legfrissebb szóbeszéd szerint a kölniek tárgyalásokat kezdeményeztek a BAR-tól kiebrudalt Jacques Villeneuve-vel, s állást ajánlottak a kanadainak a 2005-ös idényre. Ez így rendben is lenne, csakhogy a Toyotával mostanság hírbe hozták Ralf Schumachert és David Coulthardot is, azaz négyen pályáznak egy helyre.

Igen, négyen, az Olivier Panis, Cristiano da Matta jelenlegi pilótakettős "felét" ugyanis megtartja a csapatvezetés, egyedül azt nem tudni, a francia vagy a brazil marad-e. Forma-1-es körökben az a feltételezés tartja magát, hogy amennyiben da Matta második idényében sem tudja felülmúlni Panist, mehet, amerre lát, ellenben ha tartósan jobb eredményeket produkál csapattársánál, a franciának mutatnak ajtót.

Juan Pablo Montoya a maga módján azonnal reagált a hírre: "Nem hinném, hogy [Villeneuve] újabb esélyt érdemelne" - mondta a kolumbiai. "Ha jó munkát végzett volna a BAR-nál, még mindig itt lenne a mezőnyben." Villeneuve csupán annyit kívánt megjegyezni, hogy kifejezetten élvezi a rá szakadt szabadidőt.

Hogy az egész történet még hihetetlenebb legyen, s még kevésbé higgyünk a toyotás pletykáknak, a People című bulvárlap szerint a nemrégiben még a Renault-nál biztos befutónak látszó Ralf Schumacher kész aláírni a csapathoz. "Ralf naponta tárgyal az illetékesekkel szerződésének részleteiről, kész elkötelezni magát" - idézett a People "egy Toyotához közel álló bennfentest", aki szerint a német keresete évi 22 millió dollár (18 millió euró) lesz.