Vágólapra másolva!
Némi meglepetésre Fernando Alonso volt a leggyorsabb a Forma-1-es Francia Nagydíj második időmérő edzésen a hatszoros világbajnok Michael Schumacher, valamint David Coulthard előtt. A Renault spanyol versenyzője pályafutása során harmadszor indulhat majd vasárnap az első rajtkockából. Baumgartner Zsolt a 20. volt, így a tizedik sorból kezdhet.  

Az első gyakorlást mért kör nélkül záró Rubens Barrichello kezdte a második edzést, s teljesítményén látszott a kihagyott próba, ugyanis csak közepes időre volt képes. Ezután Baumgartner Zsolt következett, s kisebb megcsúszások miatt néhány tizedet veszített, ezért a Minardi-Cosworth másik pilótája, Gianmaria Bruni simán megelőzte. Nick Heidfeld, majd Giorgio Pantano is könnyedén a faenzaiak két versenyzője elé került, vagyis a Jordan-Ford továbbra is sokkal jobb, legalábbis az időmérő edzéseken.

A második kvintettből Giancarlo Fisichella, Mark Webber, Christian Klien, Felipe Massa és Olivier Panis sem veszélyeztette Barrichello pozícióját, de ezt senki sem várta. A mezőny második, jobbik felében elkezdődött a parádé, először az indianapolisi súlyos balesete miatt hiányzó Ralf Schumachert helyettesítő Marc Gené, Szato Takuma, majd Jarno Trulli került az élre, s érdekesség, mindhárman a pálya különböző szektoraiban remekeltek. Sőt, Jenson Button folytatta a sort, elsőként került 1:14 perc alá.

Az utolsó kvintettből Fernando Alonso próbálkozott először, s "természetesen" ő is remekelt, alaposan megverte a többieket. Az új McLarennel szereplő Kimi Räikkönen elmaradt a várakozásoktól, de könnyen elképzelhető, hogy taktikai elképzelések miatt viszonylag lassú volt, így csak a hatodik helyet szerezte meg, legalábbis átmenetileg. A finn klasszis csapattársa, David Coulthard parádésan száguldott, végig "versenyben" volt Alonso idejével, s ha nem is múlta felül, bejött a spanyol versenyző mögé.

A hatszoros világbajnok Michael Schumacher remekül kezdett, de a második szektorban csökkent az előnye, majd a végére el is tűnt, több mint két tizeddel elmaradt Alonsótól, s alig előzte meg a McLaren skót pilótáját. Az első időmérés legjobbja, Juan Pablo Montoya szinte lemásolta a Ferrari német sztárjának produkcióját, s noha az első és második szektor után még az élen állt, végül mindössze hatodik lett.