Vágólapra másolva!
A horvát Vjesnik című napilap információi szerint amennyiben a Hajduk Split labdarúgócsapata kiesik a Bajnokok Ligájából, a klub vezetése meneszti Nenad Gracant, az együttes vezetőedzőjét. Az utód a Splittel bajnoki címet nyerő Zoran Vulic lehet.

Fotó: Reuters
Reméljük, hogy Asanovic a visz-
szavágó után is foghatja a fejét
Hajduk Split

A horvát Vjesnik mai számában hatalmas cikk foglalkozik a spliti csapattal. "Ha nem nyer Gracan, Vulic érkezhet" - harsogja az írás címe, és bizony ebből egyértelmű a helyzet: Gracan mester egy mérkőzés után máris ultimátumot kapott.

A cikk szerzője szerint szinte kötelező kiharcolni a továbbjutást, mert a budapesti 0-0 nagyon jó eredmény, olyan, amilyenre Horvátországban számítottak.

A Solin Grada elleni edzőmeccset követően Nenad Gracan kissé dühösen, de magabiztosan nyilatkozott csapata esélyeiről: - "Csapatom motiválatlanul lépett pályára, ráadásul elviselhetetlenül meleg és párás volt az idő. A 4-1-es siker ellenére kifejezetten elégedetlen voltam a produkcióval. A mérkőzés célja az volt, hogy megnézzem, Aljosa mire képes. Egyelőre gondolkodunk a beállításán, hiszen tudjuk, mit tud, mit jelentene a rutinja. De még leülünk közösen megbeszélni a dolgot, és rábízom a döntést. Fizikálisan nem a legjobb, de nem csoda, hiszen eddig nem is tudott részt venni az edzéseken."

Gracan úgy véli, két támadója, Mate Bilic és Zvonimir Deranja azért nem tudott betalálni Szűcs kapujába az Üllői úton, mert a középpályáról nem kapták meg a kellő támogatást és nem érkeztek jó labdák. Ezt Asanovic pótolhatja...

A lap a klub hibájaként rótta fel, hogy nem küldött megfigyelőket a Fradi Újpest elleni bajnokijára. Gracan ezt cáfolta: - "Ott volt egy kémünk, de már videón is megszereztük a meccset. Megnézzük, de úgy gondolom, semmi újat nem tudunk meg ellenfelünkről, nem hiszem, hogy bármit is tudnának változtatni. Csak védekezni fognak. Én nem változtatok a csapat összeállításán, ugyanúgy kezdünk, mint egy hete. Azt hiszem, azzal a csapattal elégedett lehetek, amelyik az első 70 percben olyan remekül futballozott."

A tréner csupán Gera és Szabó személyében lát veszélyt, de reméli, hogy Stimac, Szablics és Djolonga semlegesíteni tudja őket. Ha a Hajduk nyer, akkor a játékosok fejenként 5000 német márkát kapnak.

Ha nem jut tovább, akkor jöhet a változtatás. A Vjesnik információi szerint Stimac és Asanovic (akik mint ismeretes pénzzel is támogatták a Hajdukot) állandó kapcsolatban áll az előző edzővel, a Splitet bajnoki aranyéremhez segítő Zoran Vuliccsal.

A szurkolók persze reménykednek, hétfőn mintegy 500 méteres sor állt a pénztár előtt...

Pincési László

SZTÁR Sport

Korábban: