Vágólapra másolva!
Frank de Boer, az FC Barcelona holland válogatott játékosa azzal bízta meg ügyvédeit, hogy indítsanak pert az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ellen.

A lépésre azután határozta el magát, hogy az UEFA fellebbviteli bizottsága július 27-i ülésén egyről kevesebb mint fél évre csökkentette a doppingolás miatt kiszabott eltiltását. A testület állásfoglalása szerint több mint valószínű, hogy táplálék kiegészítővel került szervezetébe a tiltott szer. De Boer úgy értelmezi, hogy a módosítással az UEFA gyakorlatilag beismerte: a korábbi, június 14-én született határozata megalapozatlan volt.

"Ártatlan vagyok. Rengeteg pénzt költöttem arra, hogy ezt be is tudjam bizonyítani. Szeretném, ha a teljes igazság kiderülne, és úgy tűnik, erre csak így van mód" - jelentette ki a játékos. "Az UEFA ítélete nem volt igazságos. Noha nem mondták ki, hogy bűnös, még mindig érvényben van az eltiltása. Ez pedig megakadályozza abban, hogy a munkáját végezze" - fogalmazott Cor Hellingmann, utalva arra, hogy a védence kihagyta a lengyel Wisla Krakow elleni BL-selejtezőt, s nem léphetett pályára a spanyol bajnokság nyitó fordulójában sem.

Frank de Boer a március 15-i, Celta Vigóval szembeni UEFA Kupa-negyeddöntő után akadt fenn a vizsgálaton. Szervezetében az anabolikus szteroidok közé tartozó nandrolont találtak. Elsőfokon, június 14-én egyéves eltiltást kapott. Büntetését július 27-én mérsékelték, így szeptember 1-jén már újra játszhat.

Korábban:

Harc a drogok ellen