Vágólapra másolva!
Marco van Basten, az Ajax, a Milan és a holland válogatott egykori világsztárja gondolkodik a visszatérésen. A sorozatos sérülései miatt hat éve visszavonult csatár szerint nem elképzelhetetlen, hogy akár több évig is játszana.

Marco van Basten Reuters
Van Basten az Ajaxban lett nagy játékos

"Az az érzésem, visszatérek a futballhoz"- nyilatkozta Van Basten a holland ANP hírügynökségnek. "Nem tudom, hogy sikerülne, konkrét terveim és ajánlataim pedig nincsnek!" A korábbi Ajax-, majd Milan-sztár ezt a Dunhill Links Championship elnevezésű amatőr golfbajnokságon nyilatkozta, többek között Gary Lineker és Bobby Charlton jelenlétében.

A csatár - akit három alkalommal is Európa legjobbjának választottak - tagja volt a legendás AC Milan 1989, 1990 és 1994-es Bajnokcsapatok Európa Kupáját nyert csapatának, ő szerezte az Ajax Amszterdam egyetlen találatát az 1987-es KEK-döntőben, amelyet a holland együttes 1-0-ra megnyert a német Leipzig ellen, valamint tagja volt az 1988-es Európa-bajnok holland válogatottnak is. Van Basten nem az első olyan tagja lenne a "nagy generációnak", amely ilyen-olyan módon visszatérne a futballéletbe. Az 1988-as válogatottból Ronald Koeman, Frank Rijkaard, Ruud Gullit, Jan Wouters, Erwin Koeman és John van't Schip már kipróbálta magát edzőként, míg Gerald Vanenburg néhány napja lett az 1860 München másodedzője.