Vágólapra másolva!
A Manchester United igazgatója azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy már tudja, kit akar Sir Alex Ferguson utódjaként látni az edzősködéstől a jövő nyáron visszavonuló menedzser helyén. Korábban több szakember neve is felmerült, de Peter Kenyon elmondta, az ő fejében már csak egyetlen jelölt neve szerepel.

Eddig a Manchesternél szóba került a Roma trénere, Fabio Capello, a Bayern szakvezetője, Ottmar Hitzfeld, de az angol válogatott kapitányának, Sven-Göran Erikssonnak neve is felmerült az Old Traffordon. Kenyon viszont - egyelőre magában - leszűkítete a listát: "Én már tudom, hogy kit akarok, de egyelőre nem hozhatom nyilvánosságra" - titokzatoskodott Kenyon. Ami azt illeti, Capello meghosszabbította szerződését a Románál, Hitzfeld pedig kijelentette, kitölti a Bayernnél 2004-ig szóló szerződését. Erikssonnak sem áll szándékában felállni az angol válogatott kispadjáról."

Kenyon kijelentette, karácsony előtt nem kezd tárgyalásokat, egyelőre a csapat szereplése és David Beckham szerződése a központi kérdés az Old Traffordon. Az ügyvezető reméli, a középpályás a hónap végéig aláírja szerződés hosszabbítását a klubbal. A játékost jelenlegi szerződés még tizennyolc hónapig köti a Manchesterhez, s a hosszabbítás részleteiről még tárgyalnak a felek: "Amennyiben rajtunk áll, mi szertnénk, ha David nálunk folytatná pályafutását. Elsősorban anyagi kérdés, hogy meg tudjuk őt tartani, de ebben biztos vagyok. S ez mindenkinek jó lenne: a játékosnak éppen úgy, mint a klubnak, s az angol válogatottnak."

Thury Gábor

Ajánlat:

Londoni lecke Beckhaméknek