Vágólapra másolva!
A nemzetközi játékospiac egyik legkeresettebb fiatal futballistája jelenleg az argentin River Plate futballistája, Andrés D'Alessandro, akiért az utóbbi időben a Juventus, az Internazionale és a Manchester United is érdeklődött, ám amikor meghallották a vételárat, mindannyian visszakoztak. A hírek szerint a River alább adta igényeit, de a focista ügynöke, Gustavo Mascardi szerint D'Alessandro csak a nyáron szerződik majd Európába.

A River Plate futballistája már az előző idényben is elég sok játéklehetőséget kapott klubcsapatában, de a nemzetközi közvélemény elsősorban akkor figyelt fel rá, amikor a nyári junior-világbajnokságon csereként beugorva többször is remek teljesítményt nyújtott, és két gólt is szerzett.

A Buenos Aires-iek ezek után nyugodt szívvel eladhatták a Barcelonának Javier Saviolát, hiszen megvolt a megfelelő utánpótlás D'Alessandro személyében, aki nem is okozott csalódást, az apertura során hat alkalommal volt eredményes. Több európai élcsapat is megfigyelőket küldött miatta a River meccseire, de miután megtudták, hogy az argentin klub 18 millió fontot szeretne kapni a játékosért, mindegyik visszalépett a csatár szerződtetésétől.

A Juventusnál egyenesen kijelentették: D'Alessandro túlságosan fiatal és törékeny az olasz bajnokság küzdelmeihez. Úgy látszik, a Rivernél is észlelték, hogy kicsit sokat kértek, és ma már állítólag egy 12 milliós ajánlatot is komolyan fontolóra vennének.

A futballista képviselője, Gustavo Mascardi szerint (ő intézte Pablo Aimar és Javier Saviola Európába igazolását, és ő képviseli Juan Sebastián Verónt is) ez a vételár az olasz egyesületek számára még mindig túl sok. "Nem hiszem, hogy bármelyik olasz klub jelenleg képes lenne ezt kifizetni. Az angol vagy a spanyol klubok már megengedhetnék maguknak D'Alessandro leigazolását, de e két országból jelenleg nem keresnek olyan típusú focistát, mint a védencem. Júliusra azonban megváltozhat a helyzet" - nyilatkozta a menedzser.

Korábban: