Vágólapra másolva!
A kedden a Bolton legyőző Manchester United nem tudott meglépni a mezőnytől az angol bajnokságban, mivel az őt üldöző csapatok szintén nyerni tudtak a Premier League hétközi fordulójában. Igaz, egyik gárda sem olyan könnyedén gyűjtötte be a három pontot, mint a MU: a Liverpool 1-0-ra verte a Leciestert, az Arsenal 3-2-re a Blackburnt, míg a Newcastle a második félidőben fordított a Tottenham ellen.

A Vörösök ismét két kulcsemberük, Michael Owen és Steven Gerrard nélkül léptek pályára, sőt, Phil Thompson edző kihagyta a kezdő tizenegyből a korábbi biztos csapattag Danny Murphyt és John Arne Riisét is.

A gólszerzés így a Heskey-Anelka csatársorra hárult, ami kissé merész húzás volt a szakvezető részéről, hiszen Anelka Liverpoolba igazolása óta a bajnokságban még nem tudott gólt szerezni, míg Heskey utoljára novemberben vette be az ellenfelek kapuját a Premiershipben. Az első félidőben a hazaiak nem is tudtak sok veszélyt teremteni a kiesés ellen küzdő Rókák kapuja előtt, mindössze néhány távoli lövéssel riogatták a kapust, Tim Flowerst. A szünet után aztán Heskey, aki egykoron éppen a Leciestertől igazolt az Anfield Roadra, egy alkalommal megrázta magát, és ez elég volt a Vörösöknek ahhoz, hogy megszerezzék a három pontot. A csatára meccs legjobbjától, Didi Hamanntól kapott kitűnő indítást, és átemelte a labdát a kimozduló portás felett.

Az Arsenal is egy kiesés ellen küzdő gárda, a Blackburn Rovers ellen lépett pályára, és húsz perc után úgy tűnt, hogy az Ágyúsoknak nem lesz sok gondja a meccsen. Ennyi idő alatt ugyanis a londoniak két gólt is szereztek, egyet Dennis Bergkamp, egyet pedig Thierry Henry révén (a francia támadónak ez már a 18. gólja volt ebben a szezonban a bajnokságban). Sőt, Sylvain Wiltrod a harmadik találatot is elérte, de ezt a játékvezető les címén (és mint a lassítások után kiderült, tévesen) érvénytelenítette, és ez új lendületet adott a hazaiaknak. A Blackburn feléledésében persze az Arsenal ukrán jobbhátvédje, Oleg Luzsnyij is jelentős szerepet játszott, a védő ugyanis nem tudott mit kezdeni Damien Duff-fal, aki kétszer is paazr labdát adott a válogatottságra törő Matt Jansennek, és a csatár egyszer sem hibázott.

Az ukrán a második félidőben azzal "tette fel a koronát" teljesítményére, hogy röpke öt perc alatt két sárga lapot is kapott, és a második egyben azt jelentette, hogy kiállították. A Rovers erre hevesen rohamozni kezdett a győzelem reményében, de alaposan ráfizetett, hiszen egy gyors kontrából a vendégek Bergkamp révén betaláltak, és ezzel az övék lett a három pont.

A Newcastle United a múlt hónapban törte meg londoni átkát, a decemberi, Arsenal elleni győzelmét megelőzően ugyanis 29 meccsen volt képtelen nyerni a fővárosban, de úgy látszik, az akkori diadal teljesen felszabadította a Szarkákat, hiszen ezúttal a Tottenham ellen nyertek Londonban. Pedig az első félidő alapján úgy tűnt, hogy újabb negatív sorozat veheti kezdetét Bobby Robson csapata számára, hiszen a hazaiak szereztek vezetést, és a Newcastle játékában nem sok jel mutatott arra, hogy képesek lennének a fordításra. A szünetben azonban a védő Robbie Elliotot a támadó középpályás Laurent Robert váltotta fel, és ezzel egy csapásra megváltozott a vendégek játéka. Robert és a walesi Craig Bellamy vezérletével valósággal nekirontottak a Spursnek, és három góllal válaszoltak a hazaiaknak. Az elsőt Robert, a másodikat Bellamy készítette elő, a harmadiknál pedig ez a két játékos koprodukciója hozott eredményt.

Eredmények:
Chelsea - Leeds 2-0 (2-0)
London, 40614 néző
gól: Gudjohnsen (2.), Dalla Bona (31.)

Southampton - West Ham 2-0 (1-0)
Southampton, 31879 néző
gól: Davies (43.), Fernandes (53.)

Liverpool - Leicester 1-0 (0-0)
Liverpool, 42305 néző
gól: Heskey (57.)

Ipswich - Fulham 1-0 (1-0)
Ipswich, 25156 néző
gól: Bent (10.)

Aston Villa - Everton 0-0
Birmingham, 32460 néző

Blackburn - Arsenal 2-3 (2-2)
Blackburn, 25893 néző
gól: Jansen (30., 38.), illetve Bergkamp (14., 74.), Henry (20.)
kiállítva: Luzsnyij (Arsenal, 56.)

Tottenham - Newcastle 1-3 (1-0)
London, 35798 néző
gól: Iversen (16.), illetve Acuna (67.), Shearer (69.), Bellamy (73.)