Vágólapra másolva!
A Manchester United vezetősége megerősítette: tárgyalásban áll Sir Alex Ferguson szerződésének meghosszabbítása ügyében. Korábban a menedzser kijelentette, hogy a szezon végén nyugdíjba megy, ám most hirtelen megfordult a helyzet, a hatvanéves főnök tizenöt éves regnálását követően továbbra is maradna.

A MU hivatalos közleményben tudatta, hogy a két fél álláspontja közeledett egymáshoz, optimista vélemények szerint közel a megoldás a szerződéshosszabbításra. Gyorsan tegyük hozzá, eddig sem a feleken múlt, hogy Ferguson nyugdíjba megy, ő érezte úgy, hogy fáradt. Aztán amikor a skót szövetség a válogatott szövetségi kapitányi posztjára szakembert keresett, tudni lehetett, hogy Fergie-t nem lehet kihagyni. Akkor azt mondta, a kispadra nem ül le, de koordinátori szerepkörben szívesen dolgozna. A szavak mögött ott bujkált: Ferguson ugyan nehezen viseli a stresszt, de nem akar visszavonulni.

Peter Kenyon, a MU igazgatója mindig is hangoztatta, szeretné, ha Ferguson maradna a főnök az Old Traffordon. Korábban felmerült, hogy Hitzfeld, Capello, Sven-Göran Eriksson lehet az utódja, de a jelöltek futó szerződésben álltak klubjukkal.

Ferguson elmondta: akkor fordult meg a fejében a gondolat, hogy marad, amikor a MU remek játékkal 4-1-re verte a Sunderland együttesét. Csupán érdekesség, de a Bajnokok Ligája finálét idén Glasgow-ban, Ferguson szülővárosában rendezik... S nem hivatalosan az is köztudott már, hogy jövőre az Old Traffordon rendezik a döntőt.

A manchesteriek Fergusonnal kapcsolatos érzését a legtalálóbban Ryan Giggs fogalmazta meg: "Mindig is azt gondoltam, hogy egy olyan embernek, mint ő, nagyon nehéz lesz elhagynia az Old Traffordot. Nem csak együtt élt, de olyan hosszú ideje együtt is lélegzett a MU-val, hogy a klub életformájává vált."

Korábban:

Thury Gábor