Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülések szerint júniusban megválik az olasz AC Milan elnöki tisztségétől Silvio Berlusconi, aki az érdekellentétekről szóló új törvény értelmében politikusként nem tölthet be más vezető szerepet. Berlusconi helyettese fia, Piersilvio lesz, ám a főrészvényes továbbra is a médiamogul marad.

Silvio Berlusconi júniusban leköszön az AC Milan elnöki tisztjéről. A hírt elsőként az olasz klub egyik szurkolói oldala röppentette fel, de az érdekeltek nem cáfolják. Már csak azért sem, mert nem tehetik.

Egy újonnan hozott törvény (Il Conflitto d'Interesse) értelmében ugyanis kormánytagok és parlamenti képviselők nem tölthetnek be más vezető szerepet, és ez vonatkozik az olasz miniszterelnökre is. A tervek szerint Berlusconi - aki immáron 16 éve irányítja a klubot - júniusig maradna, akkor fia, Piersilvio Berlusconi venné át helyét. A miniszterelnök tanácsadóként és tiszteletbeli elnökként természetesen a klub közelében maradna, és nem adná el többségi részvényeit sem.

"Készek vagyunk együttműködni Piersilvióval. Ő egy fiatalember, aki nagy lehetőség előtt áll" - erősítette meg a hírt Adriano Galliani, a klub alelnöke. "A jövő csapatát továbbra is a Sevcsenko, Rui Costa, Inzaghi-féle társaság alkotja majd, de nagyon remélem, mihamarabb látom majd játszani Redondót is."

Arra kérdésre, hogy Nesta, valamint Cannavaro Milánóba szerződik-e, Gallaini kitérő választ adott, megemlítve, hogy minden a büdzsétől függ. Érdekes, hogy a már említett szurkolói oldal, a Milanforums úgy tudja, hamarosan visszatér a kispadra Fabio Capello, és egy új befektetői csoport jóvoltából a klub 300 millió euróval gazdagodik.

Pincési László

Korábban:

Maldini a Milan szurkolóit kritizálja