Vágólapra másolva!
Akárcsak legutóbb, megint a Deportivo játékosai voltak a hét hősei, hiszen a spanyol gárda parádés játékkal győzte le a Bajnokok Ligájában az Arsenalt, és a bajnokságban is begyűjtötte a három pontot - nem csoda tehát, hogy három La Coruna-játékos is bekerült álomcsapatunkba. Legnagyobb örömünkre egy magyar futballistát is kiválaszthattunk, Király Gábor ugyanis kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Hertha kapujában.

Király Gábor (magyar, Hertha BSC): a berlini együttes valósággal megtáltosodott azóta, hogy Jürgen Röber helyét Falko Götz vette át a kispadon, és már hat hete nem talált legyőzőre. Az új tréner egyik első húzása az volt, hogy visszaállította a kapuba Király Gábort, aki ezt remek teljesítménnyel hálálta meg. A magyar portás a Werder Bremen ellen is a mezőny egyik legjobbja volt, és a Kicker őt választotta a forduló játékosának.
Evanílson (brazil, Borussia Dortmund): a dortmundi gárda valóságos gólzáport produkált a hét végén az SC Freiburg otthonában, pedig az első percekben nem úgy nézett ki, hogy a BVB sima győzelmet arat. Nagyon fontos volt tehát a freiburgiak vezető gólja után a gyors egyenlítés, amely a jobbhátvéd Evanílson nevéhez fűződött. A brazil futballista már a Slovan Liberec elleni UEFA-kupa mérkőzésen is jól futballozott. Nureddin Najbet (marokkói, RC Deportivo): a corunai együttes a múlt héten ismét elkápráztatta a futballszurkolókat, elsősorban a Bajnokok Ligájában az Arsenal ellen nyújtott játékával, de a hét végi, Osasuna elleni bajnokit is simán hozta a gárda. Az Ágyúsok félelmetes csatársora nem tudta bevenni a spanyolok hálóját, és ennek egyik fő oka a középhátvéd, Najbet volt, aki ráadásul még gólt is szerzett a Highburyben. David Unsworth (angol, Everton FC): a liverpooli együttesnél a múlt héten edzőváltás történt, Walter Smith helyett David Moyes került a kispadra, és az új szakvezető rögtön győzelemmel nyitott, amire nagy szüksége is volt a kiesés ellen küzdő gárdának. Az Everton rögtön az első percben vezetést szerzett középhátvédje, Unsworth révén, aki a hátralévő időben már az ellenfél támadásainak megakadályozásában jeleskedett. Rodolfo Arruabarrena (argentin, Villarreal CF): nem nagyon megy az utóbbi időben a Villarreal gárdájának, hiszen a csapat immár hat hete nyeretlen a Priemra Divisiónban, és a kiesési zónába sodródott. Az együttes a hét végén a Real Valladolid ellen kétgólos hátrányból állt fel, és az egyenlítő találatot az argentin balhátvéd, Arruabarrena szerezte, aki az egész találkozón kiválóan futballozott.
Cafú (brazil, AS Roma): a Farkasok a bajnokságban továbbra is magabiztosan menetelnek, és a Bajnokok Ligájában sem állnak rosszul, bár a Galatasaray elleni találkozójuk elsősorban a lefújást követő tömegverekedés miatt marad emlékezetes. Pedig a mérkőzésen a brazil Cafú gyönyörű gólt szerzett, és az egész kilencven perc során kitűnően játszott, akárcsak az Atalanta elleni bajnokin. Juan Carlos Valerón (spanyol, RC Deportivo): a spanyol gárda Arsenal elleni győzelme során sokak szerint a csapat legjobbja a középpályás Valerón volt, aki remekbeszabott gólja mellett kiválóan osztogatott a középpályán, és a védekezésből is kivette a részét. Irureta mester őt nem is pihentette a hét végi bajnokin, és a középpályás az Osasuna ellen is kitett magárt, egy gólpasszal és egy tizenegyes kiharcolásával vétette magát észre. Ronaldinho (brazil, PSG): a fiatal támadó még 1999-ben tűnt fel a Copa Américán, amikor varázslatos gólt szerzett, majd tavaly majd fél évet ki kellett hagynia, mivel klubja, a Grémio nem tudott megegyezni a Paris Saint-Germainnel átigazolása ügyében. A jogi huzavona még mindig tart, de a párizsiak szerencséjére Ronadinho játékengedélyt kapott, és mostanában egyre jobban futballozik. A Troyes ellen kétszer volt eredményes, és ha így folytatja, akkor ott lehet a világbajnoki keretben. Alvaro Recoba (uruguayi, Internazionale): a dél-amerikai támadó ezúttal a középpálya bal oldalán kapott helyet az Internazionale együttesében, de itt is kiváló teljesítményt nyújtott, és jószerével egymaga nyerte meg a Lecce elleni találkozót. Az első félidőben egy egészpályás szólót követően volt eredményes, majd a második félidőben is betalált, eldöntve a három pont sorsát.
Diego Tristán (spanyol, RC Deportivo): a spanyol támadó a múlt héten a Real Madrid otthonában mutatta be, hogy remek formában van, és bár most az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-találkozón csak egy kapufáig jutott, a bajnokságban az Osasuna ellen mesterhármassal pótolta az elmaradt találatokat. Ezzel már 15 gólnál tart a pontvadászatban, és a mesterlövészek versenyében feljött a második helyre. Thomas Brdaric (német, Bayer Leverkusen): a gyógyszergyári együttes elsőszámú csatársorát Oliver Neuville és Ulf Kirsten alkották, de a tréner, Klaus Toppmöller úgy érezte, hogy pihenésre van szükségük, ezért a múlt héten mindkét alkalommal a Brdaric-Berbatov duót vetette be. Mindkét csatárt élt a lehetőséggel, de különösen Brdaricnak ment jól a játék, hiszen a Juventus ellen kiharcolt egy tizenegyest és rúgott egy gólt, majd a bajnokságban is eredményes tudott lenni.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban: